Ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα για την ηλικιωμένη γυναίκα στο Ζεφύρι



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα για την ηλικιωμένη γυναίκα στο Ζεφύρι

Με ιδιαίτερη απογοήτευση παρακολουθούμε, τον τελευταίο καιρό, μια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της ανθρώπινης δυστυχίας.
Αγνοώντας το μήνυμα των εορτών αλλά και την μεγάλη προσπάθεια των αιρετών και των εργαζομένων του Δήμου, που στηρίζουν σε ετήσια βάση, 5,7 χιλ. συμπολίτες μας, κάποιοι συκοφαντούν και υπόσχονται τα πάντα, ελπίζοντας ότι θα αποκομίσουν πολιτικό όφελος.
Το αποκορύφωμα αυτής της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς ήταν η δημοσιοποίηση του δράματος μιας ηλικιωμένης συντοπίτισσάς μας από το Ζεφύρι, με ένα δημοσίευμα που ενώ αναγνωρίζει ότι ο Δήμος ενδιαφέρθηκε, παρά ταύτα τον απαξιώνει και τον εμφανίζει ανάλγητο.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμος ξεπέρασε τις δυνατότητές του για να βοηθήσει την ηλικιωμένη γυναίκα που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ειδικότερα, η αναπλ. Δήμαρχος Τζένη Μπάρα που γνωρίζει το περιστατικό από τη θητεία της ως Αντιδήμαρχος στον πρώην Δήμο Ζεφυρίου, καίτοι αναρμόδια, συνεργάστηκε με την Κοινωνική Υπηρεσία η οποία προχώρησε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προς τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.  Επίσης, ενεργοποιήθηκε κοινωνική λειτουργός και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Σημειωτέον ότι, ελλείψει συγγενών, η Κοινωνική Υπηρεσία έπρεπε να ακολουθήσει συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες, για λόγους προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων. Καθότι, ουδείς μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για λογαριασμό άλλου, πριν ο τελευταίος τεθεί υπό δικαστική αντίληψη ή απαγόρευση. 
Ακολούθησε η δραστική παρέμβαση του Αντιδημάρχου Γιάννη Μαυροειδάκου, ο οποίος κλήθηκε από την εκμισθώτρια της κατοικίας η οποία και ανέλαβε την ευθύνη.
Άξια ιδιαίτερης μνείας είναι η στάση των εργαζομένων του Δήμου, οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτούς, εργαζόμενοι κάτω από πραγματικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες.
Ήδη, μετά τη διακομιδή της ηλικιωμένης στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, ο Δήμος προσπαθεί να λύσει σειρά νομικών και τεχνικών προβλημάτων που σχετίζονται με την κατοικία και την επίπλωσή της, τη διατροφή και την ηλεκτροδότηση, η οποία είχε διακοπεί με παρέμβαση τρίτων προς τη ΔΕΗ.
Το συμπέρασμα είναι ότι ο Δήμος ξεπέρασε τις δυνατότητές του και βοήθησε ουσιαστικά, αθόρυβα και μεθοδικά σε μια πολύ δύσκολη περίπτωση, λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ηλικιωμένη. Και φυσικά δεν είναι η μοναδική περίπτωση που έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία, αφού στηρίζει τους δημότες του και σε περιπτώσεις που δεν έχει αρμοδιότητα, όπως στις κρατικές υπηρεσίες, στη ΔΕΗ, στα νοσοκομεία, αλλά και στα δικαστήρια. Είναι ένας Δήμος που στέκεται, ουσιαστικά, στο πλευρό των δημοτών του, χωρίς τυμπανοκρουσίες και θριαμβολογίες.
Ωστόσο, είναι σαφές, ότι το πλαίσιο των ενεργειών και δράσεων της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου το καθορίζουν οι νόμοι του Κράτους.
Εξίσου σαφές είναι ότι η σημερινή διοίκηση δεν είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει, ως άλλοθι, την κοινωνική πρόνοια για να δικαιολογήσει τεράστιες τρύπες στο Ταμείο του Δήμου, που, κατά το παρελθόν, σύμφωνα με τους ορκωτούς ελεγκτές, έφτασαν το δυσθεώρητο ύψος των 21 εκατ. ευρώ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια