Εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ανακύκλωσης(βίντεο)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ανακύκλωσης στα Άνω Λιόσια
Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, που έγινε το πρωί, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών, στο «Σπιτάκι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» στο  Δημαρχείο Φυλής στα Άνω Λιόσια. Η εκδήλωση έγινε μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Μιχάλη Οικονομάκη στο Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Φυλής.
Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Γυμνασίου των Άνω Λιοσίων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη λειτουργία του μηχανήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, να ενημερωθούν για την σπουδαιότητα της διαλογής απορριμμάτων στην πηγή και να κερδίσουν δώρα τεχνολογίας.
Ικανοποιημένος από τη λειτουργία του πρώτου «Σπιτιού Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» εμφανίστηκε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Μιχάλης Οικονομάκης. «Είμαστε χαρούμενοι που ο κόσμος μας δικαίωσε και αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την ανταποδοτική ανακύκλωση. Έχουμε πιάσει τους στόχους που είχαμε βάλει και κάνουμε προσπάθειες σύντομα να εγκαταστήσουμε  και άλλα μηχανήματα ανακύκλωσης σε όλες τις δημοτικές Ενότητες» υπογράμμισε ο κ. Οικονομάκης. Παράλληλα δεσμεύτηκε, για την οργάνωση περισσότερων παρόμοιων δράσεων, σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές και τους διευθυντές των σχολείων, με απώτερο στόχο η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής.   
Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε. Ηλίας Μουσταΐρας ευχαρίστησε το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Μιχάλη Οικονομάκη για τη συνεργασία και για τη φιλοξενία της γιορτής περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης και ενημέρωσε διεξοδικά τα παιδιά για τα οφέλη και την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης. 
Τη δρομολόγηση προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία, με οφέλη για τις σχολικές μονάδες και τους μαθητές ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας. «Τίποτα δεν πάει χαμένο, όλα ανακυκλώνονται και όλα χρειάζονται» ήταν το μήνυμα του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια προς τα παιδιά.
 «Είναι σημαντικό να μάθουν τα παιδιά μας, από μικρή ηλικία να σέβονται και να αγαπούν το περιβάλλον, πολύ περισσότερο όταν αυτό έχει άμεση ανταπόδοση» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας .  «Η ανακύκλωση είναι δείγμα πολιτισμού και υπ΄ αυτή την έννοια είναι πολύ σημαντική η σημερινή πρωτοβουλία του κ. Οικονομάκη» σημείωσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «Η Πάρνηθα» Γιώργος Μαυροειδής.
«Σήμερα εκατοντάδες παιδιά μας ανοίγουν μια χαραμάδα αισιοδοξίας πως στο Δήμο Φυλής ήρθε η ώρα να κάνουμε την ανακύκλωση στάση ζωής» υπογράμμισε ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Γεωργιάδης .
Σε όλη τη διάρκεια της δράσης ένας ξυλοπόδαρος, που εξασφάλισε η εταιρεία Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε., διασκέδαζε τα παιδιά τα οποία χόρεψαν, τραγούδησαν και βίωσαν τη χαρά αλλά και τη χρησιμότητα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Οι μαθητές ανακύκλωναν, έγραφαν το όνομά τους στην απόδειξη που έπαιρναν από το μηχάνημα και έριχναν το χαρτάκι σε μια κληρωτίδα διεκδικώντας τρία  σημαντικά δώρα και συγκεκριμένα : ένα  mp4, μια action camera και ένα smart phone, προσφορά της εταιρείας ανακύκλωσης .
Για το mp4 ο Γιώργος Μαυροειδής έβγαλε από την κληρωτίδα το λαχνό του μαθητή Θοδωρή Λάγιου, για την action camera ο Θανάσης Σχίζας τράβηξε το όνομα του Αναστάση Χριστόπουλου και το μεγάλο δώρο του event  -το smart phone- που κλήρωσε Μιχάλης Οικονομάκης το πήρε η μαθήτρια Μαρία Κορωνίδου.
VIDEO :
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μιχάλης Οικονομάκης και Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπή Νίκος Χατζητρακόσιας: 

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας: 

Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε. Ηλίας Μουσταΐρας : 

  Θανάσης Σχίζας: https://youtu.be/cLSOdAe9a14

GIORTH ANAKYKLOSHS02GIORTH ANAKYKLOSHS03GIORTH ANAKYKLOSHS04GIORTH ANAKYKLOSHS05GIORTH ANAKYKLOSHS06GIORTH ANAKYKLOSHS07GIORTH ANAKYKLOSHS08GIORTH ANAKYKLOSHS09GIORTH ANAKYKLOSHS11GIORTH ANAKYKLOSHS12GIORTH ANAKYKLOSHS13GIORTH ANAKYKLOSHS14GIORTH ANAKYKLOSHS15GIORTH ANAKYKLOSHS16GIORTH ANAKYKLOSHS17GIORTH ANAKYKLOSHS18GIORTH ANAKYKLOSHS19GIORTH ANAKYKLOSHS20GIORTH ANAKYKLOSHS22GIORTH ANAKYKLOSHS23GIORTH ANAKYKLOSHS24GIORTH ANAKYKLOSHS25GIORTH ANAKYKLOSHS26GIORTH ANAKYKLOSHS27GIORTH ANAKYKLOSHS28GIORTH ANAKYKLOSHS29GIORTH ANAKYKLOSHS30GIORTH ANAKYKLOSHS31GIORTH ANAKYKLOSHS32GIORTH ANAKYKLOSHS33GIORTH ANAKYKLOSHS34GIORTH ANAKYKLOSHS35GIORTH ANAKYKLOSHS36GIORTH ANAKYKLOSHS37GIORTH ANAKYKLOSHS38GIORTH ANAKYKLOSHS39GIORTH ANAKYKLOSHS40GIORTH ANAKYKLOSHS41GIORTH ANAKYKLOSHS42GIORTH ANAKYKLOSHS43GIORTH ANAKYKLOSHS44GIORTH ANAKYKLOSHS45GIORTH ANAKYKLOSHS46GIORTH ANAKYKLOSHS47


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια