Μετά τη Χασιά άλλο ένα μεγάλο έργο ξεκινάει σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχίζει η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων LED σε όλους τους δρόμους και τα δημοτικά κτίρια των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου 



Yπεγράφη, το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου 2018, η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Φυλής και της εργολήπτριας εταιρίας ENERGY PLUS- ΑΚΤΩΡ FACILITY MANAGEMENT ΑΕ, με αντικείμενο την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού καθώς και του φωτισμού των δημοτικών κτιρίων, στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου.
Σκοπός της σύμβασης είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, η μείωση του ενεργειακού κόστους και η βελτίωση της ποιότητας του φωτισμού των δρόμων, των κοινοχρήστων χώρων και των δημοτικών κτιρίων, με χρήση της τεχνολογίας LED.
Στο πλαίσιο της σύμβασης η εργολήπτρια εταιρία θα τοποθετήσει 5.297 φωτιστικά σώματα και 3.069 λαμπτήρες LED στους δρόμους και στους κοινόχρηστους χώρους και 20 προβολείς στα δημοτικά κτίρια των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου.
Το έργο αρχίζει άμεσα και ήδη, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας και Μαρίνος Σαρλάς είχαν την πρώτη σύσκεψη με τους εκπροσώπους της εταιρίας, με θέμα το συντονισμό των εργασιών που αρχίζουν αμέσως, με στόχο να ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και η εργολήπτρια εταιρία ανακηρύχθηκε μετά από διεθνή ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 13-07-2018.
Αναφορικά με την υπογραφή της σύμβασης και την επικείμενη έναρξη των εργασιών ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς δήλωσε:
Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας αδιάβλητης και επίπονης διαδικασίας. Ξεκίνησε από τη σύνταξη της μελέτης, την εξασφάλιση της πίστωσης από την Περιφέρεια Αττικής , την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Φυλής, τη δημοπράτηση του έργου και την κατάρτιση της σύμβασης, η οποία υποβλήθηκε στον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πριν υπογραφεί από τα συμβαλλόμενα μέρη.
Οφείλω να ευχαριστήσω την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, τους συναδέλφους στο Περιφερειακό και στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής, τα στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου Φυλής και τους συνεργάτες μου. Χάρη σε αυτή την αγαστή συνεργασία έχουμε δρομολογήσει 20 μεγάλα έργα και συνεχίζουμε.
Θέλω, επίσης, να τονίσω ότι η ενεργειακή αναβάθμιση στα Άνω Λιόσια και στο Ζεφύρι και το αντίστοιχο έργο στη Δημοτική Ενότητα Φυλής, αποτελούν σημαντικά περιβαλλοντικά έργα που εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό μας για την ενεργειακή αυτοτέλεια του Δήμου Φυλής. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Φυλής, μαζί με την εξοικονόμηση ενέργειας, επιδιώκει να γίνει παραγωγός της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται ο ίδιος και τα νοικοκυριά του. Ήδη ολοκληρώθηκε και παραλαμβάνουμε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη μελέτη  για την «Ανάπλαση και αξιοποίηση αποκατεστημένων κυττάρων ΧΔΑ – ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, Φυλής – Δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας». Με την εφαρμογή της παραπάνω μελέτης ο Δήμος θα γίνει παραγωγός ενέργειας και για το σκοπό αυτό έχουμε, ήδη, ιδρύσει μια από τις πρώτες Ενεργειακές Κοινότητες στη Χώρα. Αυτός, άλλωστε,  ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο Δήμος μας απέσπασε το φετινό βραβείο GOLD στο διαγωνισμό BEST CITΥ ΑWARDS.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια