Τρόφιμα σε 5.700 άτομα μοίρασε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρόφιμα σε 5.700 άτομα μοίρασε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής

Με προϊόντα και παιχνίδια για τα παιδιά και με επίσκεψη του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού στην Κοινωνική Υπηρεσία και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ολοκληρώθηκαν οι διανομές για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου και του Επισιτιστικού Προγράμματος ΤΕΒΑ.
Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου κατά τη διάρκεια της διανομής και περιηγήθηκε στους χώρους, επιθεωρώντας τις αποθήκες και τη διαδικασία. Συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ζήτησε να ενημερωθεί για πιθανά ζητήματα που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια της διανομής, για να διαπιστώσει με ικανοποίηση πως για ακόμη μία φορά η διαδικασία διεκπεραιώθηκε ομαλά, χωρίς προβλήματα, ταλαιπωρία των δικαιούχων και ουρές. Συνομίλησε και με δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για τη στήριξη, άκουσε τα ζητήματα που τους απασχολούν και αντάλλαξε μαζί τους ευχές.
Η διανομή προς τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου ξεκίνησε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου με ωφελούμενους συνολικά περίπου 2.700 άτομα. Οι δικαιούχοι έλαβαν κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο), τυροκομικά προϊόντα (φέτα, γραβιέρα) και είδη τροφίμων (ελαιόλαδο, φακές, ρύζι, μακαρόνια, τοματοπελτές, αλεύρι, ζάχαρη, καφές, γάλα εβαπορέ και δημητριακά), σε ποσότητες ανάλογα με τα μέλη των οικογενειών. Οι οικογένειες – δικαιούχοι με παιδιά έλαβαν επιπλέον, ψωμί για τοστ, μπισκότα και καραμέλες, ενώ κάθε παιδί έφυγε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο με ένα παιχνίδι. Η διανομή προς τις πολυτεκνικές οικογένειες έγινε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου. Όλοι οι δικαιούχοι έλαβαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Ολοκληρώθηκε η διανομή προς δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Νωρίτερα, εξάλλου, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε και η διανομή προϊόντων προς του δικαιούχους του ευρωπαϊκού επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ.
Ειδικότερα, διατέθηκαν κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο), τυροκομικά προϊόντα (φέτα, γραβιέρα) και ελαιόλαδο, μακαρόνια, ρύζι, φακές, φασόλια, τοματοπελτές, αλεύρι, ζάχαρη. Στον Δήμο Φυλής οι δικαιούχοι ανήλθαν σε 1.465 οικογένειες που αντιπροσωπεύουν 3.030 άτομα. Ο Δήμος ως επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης Δυτικής Αττικής του προγράμματος ΤΕΒΑ διέθεσε τα προϊόντα και προς τους υπόλοιπους εταίρους της Σύμπραξης και συγκεκριμένα διέθεσε προϊόντα στα Μέγαρα για 1.521 οικογένειες (3.299 άτομα), στη Μάνδρα για 288 οικογένειες (594 άτομα), στην Ελευσίνα για 283 οικογένειες (635 άτομα), στον Ασπρόπυργο για 1.894 οικογένειες (3.854 άτομα) και στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως για 13 οικογένειες (31 άτομα). Συνολικά διέθεσε σε όλους τους εταίρους προϊόντα για 5.464 οικογένειες (11.443 άτομα).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια