Δωρεάν οι συνδέσεις κατοικιών με το δίκτυο φυσικού αερίου σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δωρεάν οι συνδέσεις κατοικιών με το δίκτυο φυσικού αερίου σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι
Δωρεάν είναι οι συνδέσεις κατοικιών με το δίκτυο φυσικού αερίου στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου. Τα νοικοκυριά που θα συνδεθούν με το δίκτυο, δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν με την καταβολή τέλους σύνδεσης που κυμαίνεται από 600 μέχρι 1000 ευρώ, ανάλογα με το εμβαδόν της κατοικίας. Πρόκειται για μια μεγάλη ελάφρυνση, που προστίθεται στο όφελος του μικρότερου κόστους χρήσης του φυσικού αερίου.
Το ήδη κατασκευασμένο δίκτυο των Άνω Λιοσίων περιλαμβάνει έναν δακτύλιο που διατρέχει τις οδούς:  Αιγαίου Πελάγους, Μαινάλου, Πέτρου Λιόσα, Γρηγόρη Λαμπράκη, Τσαρουχά, Κοραή, Γεωργίου Σουρή, Οδυσσέα Ελύτη, Βαλαωρίτη, Σολωμού, Γιάννη Τσαρούχη, Παρθένη, Φυλής, Αιγαίου Πελάγους (μέχρι Μαινάλου) και Κρητικού Πελάγους (μέχρι Ψηλορείτη). Στο επισυναπτόμενο σχεδιάγραμμα, το κατασκευασμένο δίκτυο ορίζεται με μπλε χρώμα.
Η επέκταση του δικτύου στα Άνω Λιόσια, η οποία θα γίνει άμεσα, μετά την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου 2018, περιλαμβάνει έναν αγωγό μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων που θα εγκατασταθεί στις οδούς :   Λαμπράκη Γρ., Εργατικής Πρωτομαγιάς, Δελφών, Πιερίας, Αλιάκμονα, Θεσσαλίας και Αιγαίου Πελάγους. Στο επισυναπτόμενο διάγραμμα η επέκταση του δικτύου των Άνω Λιοσίων ορίζεται με πορτοκαλί χρώμα.
Η επέκταση στο Ζεφύρι περιλαμβάνει έναν αγωγό μήκους 1134 μέτρων που θα εγκατασταθεί στις οδούς Κρητικού Πελάγους, Κουτσονίκα, Σουλίου και Θερίσου. Στο επισυναπτόμενο σχεδιάγραμμα η επέκταση του δικτύου στο Ζεφύρι ορίζεται με πορτοκαλί χρώμα.
Ήδη έχει συνδεθεί ένας σημαντικός αριθμός νοικοκυριών με το υφιστάμενο δίκτυο, καθώς και τα σχολεία του σχολικού συγκροτήματος Αγίου Νικολάου Άνω Λιοσίων. Άμεσα, εξάλλου, πρόκειται να συνδεθεί με το δίκτυο και το Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων.
Ο Δήμος Φυλής δέχεται αιτήσεις σύνδεσης για το εγκαταστημένο τμήμα, καθημερινά, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων (Γραφείο Δημάρχου) από τις 14:00 μέχρι τις 19:00. Δέχεται επίσης αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις κατοικίες που βρίσκονται πέριξ και εντός του υφισταμένου δικτύου, καθώς  και για το υπό επέκταση τμήμα των Άνω Λιοσίων. Πληροφορίες στο τηλ. 2102474067.
Για το Ζεφύρι δέχεται αιτήσεις στο Δημαρχείο Ζεφυρίου καθημερινά και Σαββάτο από 09-13:00 (2ος όροφος). Πληροφορίες στο τηλ. 2132038834.
Αναφορικά με τη Δημοτική Ενότητα Φυλής, η κατασκευή του δικτύου θα συνδυαστεί με την κάλυψη του βορείου τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς η εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους δημότες. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι εκτός από τη μείωση του ενεργειακού κόστους θα βελτιώσει και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου, λόγω της μείωσης των εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα. Επεσήμανε ακόμα ότι το δίκτυο φυσικού αερίου θα προκαλέσει υπεραξία των ιδιοκτησιών, κάτι που έχει παρατηρηθεί και σε άλλους Δήμους. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια