Η μιζέρια έχει γίνει η καθημερινότητα μερικών!


   Το τελευταίο χρονικό διάστημα και εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου η διοίκηση του δήμου μας έχει γίνει πάμπολλες φορές  αποδέκτης επικριτικών σχολίων σχετικά με το έργο που επιτελεί.
Πολλοί από τους μελλοντικούς μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου βάλλουν κατά πάντων με άστοχα αντιπολιτευτικά επιχειρήματα, μιλούν κυρίως για ανυπαρξία παρεμβάσεων και αδιαφορία εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ενώ δε διστάζουν να παρουσιάζουν την περιοχή μας κυρίως ως άνδρο ανομίας, μηδενικής ανάπτυξης και χωρίς πυξίδα για το μέλλον. 
Σε πρόσφατη συνέντευξη του δημάρχου Χρήστου Παππού στην εκπομπή "Δήμοι σε Δράση" στο HighTV φιλοξενήθηκε επίσης ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος . Οι δύο άνδρες παρουσίασαν τις δράσεις τους και τις υπηρεσίες προς τους πολίτες. Αναπόφευκτη ήταν η σύγκριση των δήμων Φυλής και Νέου Ηρακλείου.Και ενώ θα περίμενε κανείς ο «υπανάπτυκτος» δήμος Φυλής να ισοπεδωθεί από το έργο και τις δράσεις ενός δήμου βορείων προαστίων, διαπιστώθηκε η υπεροχή της περιοχής μας σε πολλούς τομείς.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι :

  • Μόλις πριν λίγους μήνες ο δήμος Νέου Ηρακλείου απέκτησε δεύτερο Κ.Ε.Π. τη στιγμή που στην περιοχή μας ήδη λειτουργούν τέσσερα Κ.Ε.Π..
  • Μόλις ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση παιδικών χαρών σε όλα τα νηπιαγωγεία. Στο δήμο μας εδώ και χρόνια λειτουργούν σε κάθε νηπιαγωγείο.
  • Περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως κατάφεραν μετά από 40 χρόνια να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης, ενώ έγινε λόγος από το δήμαρχο Νέου Ηρακλείου και για αδιάνοικτους δρόμους και πλατείες που χρειάστηκαν 18 χρόνια να ολοκληρωθούν.
  • Στο δήμο Νέου Ηρακλείου τώρα μπόρεσαν να εξασφαλίσουν χρήματα για να τα διαθέσουν για βάψιμο σχολείων.
  • Δρομολογείται η λειτουργία δημοτικού φαρμακείου και κοινωνικού παντοπωλείου, δομές που ήδη λειτουργούν στο δήμο Φυλής.
  • Στο δήμο Νέου Ηρακλείου υπάρχει βοήθεια προς τους φοιτητές της επαρχίας και δίνεται μόνο με κοινωνικά κριτήρια ενώ το δικό μας «πακέτο φοιτητή» αποστέλλεται σε όλους ανεξαιρέτως.


Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς το απόσπασμα της εκπομπής που ακολουθεί, ώστε να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα:



 Είναι άδικο για τον τόπο μας να υποβαθμίζεται στο βωμό της μικροπολιτικής. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η περιοχή μας αντιμετωπίζει προβλήματα, ας εστιάσουμε , όμως, στα θετικά στοιχεία που υπάρχουν γύρω μας, και ας κάνουμε προσπάθεια να ξεφύγουμε από τη μαυρίλα και το μηδενισμό. Τότε η ελπίδα για ακόμη καλύτερες μέρες θα βρει πρόσφορο έδαφος και θα επιτευχθεί η απαγκίστρωση από τη μιζέρια που μοιάζει να έχει γίνει η καθημερινότητα μερικών! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια