Λαϊκή Επιτροπή: Να κλείσουν τώρα οι ΧΥΤΑ Φυλής και Λευκίμμης !

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Να κλείσουν τώρα οι ΧΥΤΑ Φυλής και Λευκίμμης !
Διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού.

Τα Σωματεία και οι φορείς της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής που υπογράφουμε το παρόν κείμενο, στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του λαού της Λευκίμμης που διεκδικούν να κλείσει εδώ και τώρα ο ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη.  

Ο δικός τους αγώνας, είναι και δικός μας!
O ΧΥΤΑ Φυλής, υγειονομική “βόμβα” για την υγεία του λαού και της νεολαίας της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου, εξακολουθεί να λειτουργεί και να επεκτείνεται
Πάνω από μισό αιώνα, συνεχίζει να υποβαθμίζει τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας. Οι κατά καιρούς εξαγγελίες κυβερνήσεων και Δημοτικών Αρχών για την απομάκρυνση της χωματερής αποδείχτηκαν προπέτασμα καπνού για την εξασφάλιση της παραπέρα λειτουργίας και επέκτασής της.
Ο λαός της περιοχής αρκετά μάτωσε με την αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.
Σαν να μην έφταναν οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, η φοροληστεία, η ανεργία και η φτώχεια, η έλλειψη βασικών υποδομών αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, μας καταδικάζουν να ζούμε δίπλα στη χαβούζα της χωματερής.
Ως εδώ !!!
Δεν ανεχόμαστε άλλο, την κοροϊδία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της Περιφερειακής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των Δημοτικών Αρχών που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι μαζί προώθησαν την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του τομέα διαχείρισης των αποβλήτων, την παραπέρα υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την ανοχή απέναντι στην ασυδοσία του βιομηχανικού κεφαλαίου που σπέρνει κατά βούληση τα τοξικά και άλλα επικίνδυνα απόβλητά του.
Όλοι μαζί στήριξαν και διαφήμισαν το σλόγκαν « Χωματερή = Χρήμα και Ανάπτυξη για την περιοχή».
Αυτή η πολιτική υποβάθμισε ακόμα περισσότερο τη ζωή των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής. Παράλληλα μεγάλωσε την εκμετάλλευση των εργαζομένων του κλάδου με τη χαλάρωση και τη μη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας με σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους εργαζόμενων του κλάδου, όπως πρόσφατα στον Ασπρόπυργο, στα Άνω Λιόσια και αλλού.

Δεν έχουμε δυο ζωές για να τους χαρίσουμε αυτή!
Με αγώνα διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει.



Παλεύουμε και διεκδικούμε:
§  Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
§  Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά και Μελετάνι. Η εξεύρεση νέων χώρων να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, με κριτήριο την ποιότητα ζωής του λαού.
§  Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
§  Όχι στην καύση των απορριμμάτων. Καμία σκέψη για εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας (θερμικής αξιοποίησης) στο χώρο του ΚΔΑΥ Ασπροπύργου.
§  Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία
§  Να διασφαλισθούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
§  Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων του κλάδου και προστασίας του περιβάλλοντος.
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του λαού της Λευκίμμης
είναι κοινός ο  αγώνας για τη ζωή τη δικιά μας και των παιδιών μας

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
την Τετάρτη 21 Νοέμβρη στις  5 μ .μ.
στο Μοναστηράκι (σταθμός ΗΣΑΠ)
Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια