Ένταξη των επιχειρήσεων του Εμπορικού Κέντρου σε πρόγραμμα βελτιωτικών παρεμβάσεων επιδιώκει ο Δήμος Φυλής (βίντεο)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Πρόγραμμα βελτιωτικών παρεμβάσεων στο  Εμπορικό Κέντρο των Άνω Λιοσίων στο οποίο  επιδιώκει να ενταχθεί ο Δήμος Φυλής παρουσίασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, σε καταστηματάρχες  της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και το απόγευμα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου, βρέθηκαν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου «Μελίνα Μερκούρη».

Από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου κι έχοντας στο πλευρό του τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα και τον Σύμβουλο Ο.Τ.Α κ. Χάρη Κυριακίδη,  ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το Πρόγραμμα ανήκει κι εγκρίνεται από  στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κι αφορά στην αισθητική αναβάθμιση εμπορικών κέντρων πόλεων.
Για το Δήμο Φυλής,  που για την επίτευξη της  συμμετοχής του στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, συνεργάζεται με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΒΕΑ), επελέγη το εμπορικό κέντρο των Άνω Λιοσίων καθώς σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα αφορά σε «εστιασμένες περιοχές» με εμπορικά καταστήματα και όχι Κέντρα εστίασης, Φροντιστήρια ή άλλου είδους επιχειρήσεις. Γι΄ αυτό το λόγο όπως εξήγησε ο Δήμαρχος ενώ η επιθυμία του ίδιου όπως και του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να περιληφθούν στο Πρόγραμμα και οι Δημοτικές Ενότητες Ζεφυρίου και Φυλής, στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο, δεν είναι εφικτό.

Ο Χρήστος Παππούς επισήμανε  πως στόχος είνα,  μαζί με την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου των Άνω Λιοσίων  και της Λεωφόρου Φυλής που θα ξεκινήσουν μετά τις γιορτές με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμος Φυλής να πετύχει ένα ακόμη Πρόγραμμα,  που θα συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση του  Κέντρου και θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της πρόσβασης του αγοραστικού κοινού και της εμπορικότητας.
Σε αυτό όπως πρόσθεσε,  ευελπιστεί ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά και η Δημοτική Συγκοινωνία με  mini bus για την οποία έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα τεθεί σε λειτουργία.
Όπως εξήγησαν στους επιχειρηματίες που έδωσαν το «παρών»,  τόσο ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς όσο και ο και ο Σύμβουλος Ο.Τ.Α κ. Χάρης Κυριακίδης, το όφελος για την αναβάθμιση του χορικού σχεδιασμού και τις αισθητικές παρεμβάσεις ανέρχεται στο ποσό του 1 εκατομμυρίου 900 χιλ ευρώ, ενώ τα καταστήματα χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση θα έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν βελτιωτικές παρεμβάσεις από 400 έως 2.000 ευρώ, που είναι και  το ανώτερο ποσό.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι παρεμβάσεις που μπορούν να πετύχουν οι επιχειρήσεις είναι μεταξύ άλλων:
  • Διαφώτιστα στέγαστρα
  • Στέγαστρα
  • Τέντες
  • Επιγραφές
  • Εγκαταστάσεις κάθετων κήπων – ανθοστηλών
  • Εργασίες χρωματισμού εξωτερικών όψεων
  • Εγκατάσταση κατακόρυφων διαχωριστικών, σκιάστρων, ομπρελών, τεντών σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο κ.α
Στο πλαίσιο της ενημερωτικής συνάντησης οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα εξέφρασαν απορίες σχετικά με το πρόγραμμα στις οποίες απάντησαν από κοινού ο Δήμαρχος και ο κ. Κυριακίδης, ενώ στο τέλος έλαβαν έντυπα αιτήσεων για  τη συμμετοχή τους.  
Ακολουθούν τα ολιγόλεπτα videos με τις ενημερωτικές εισηγήσεις  του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και του Συμβούλου Ο.Τ.Α κ. Χάρη Κυριακίδη.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια