ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΦΥΛΗΣ»



ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΦΥΛΗΣ»
            Όλοι εμείς, οι δημοκράτες αγωνιστές που έχουμε κατακτήσει την εμπειρία μέσα από αγώνες και διαρκή προσπάθεια χτισίματος ενός αξιοπρεπούς δημοτικού περιβάλλοντος, αποφασίσαμε να παρέμβουμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Ø       Παρεμβαίνουμε χωρίς την υπόδειξη υποψηφίου Δημάρχου.
Ø     Προσπαθούμε ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλύτερο μέλλον των Δημοτών και της Δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου.
Ø     Η Κεντρική Κυβέρνηση εξάλλου έθεσε τις προϋποθέσεις μέσω της εξόδου από τα μνημονιακά προγράμματα, του νέου νόμου «Κλεισθένη» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την καθιέρωση της απλής αναλογικής και των αναπτυξιακών προγραμμάτων για την περιοχή μας, ώστε οι Δημότες να μπορούν να πάρουν τις τύχες τους στα δικά τους χέρια.
Ø      Να εναντιωθούν σ’ αυτούς που εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού και όλους όσους απομύζησαν τα δημοτικά έσοδα για ίδιον όφελος τα χρόνια που πέρασαν.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να ανοιχτούμε με θάρρος στην κοινωνία. Να συνεργαστούμε με ανθρώπους που κατά τη διάρκεια των μνημονίων στήριξαν την τοπική κοινωνία και αποφάσισαν την απεξάρτηση της περιοχής μας από την μόνιμη και σταθερή διαχείριση των απορριμμάτων σ’ αυτήν. Τη διασύνδεση της με τις ενεργειακές κοινότητες, την κοινωνική οικονομία και την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση βοήθησε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που έλαβε και υλοποιεί απόφαση για μετεγκατάσταση της τελικής διαχείρισης σε άλλες περιοχές και έδωσε την οικονομική δυνατότητα στον Δήμο μας να γίνουν έργα υποδομών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών.
Προβλήματα υπάρχουν ακόμη πολλά. Πιστεύουμε όμως ότι η συσπείρωση και η ένωση των δυνάμεων στην κατεύθυνση της επίλυσης τους μπορεί να αποβεί επωφελής για όλους.
Η αλλαγή του εκλογικού νόμου σε ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, αλλά και η απλή λογική, επιβάλλει το διάλογο, τις ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις και συνεργασίες, ανάμεσα σε παρατάξεις και κινήσεις πολιτών οι οποίες λειτουργούν συλλογικά, δημοκρατικά, με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. Επίσης, μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή της παράταξης μας στη διοίκηση του Δήμου.
Οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη από ευρείες συσπειρώσεις, ώστε με τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Οι συνεργασίες θα στηριχθούν σε ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα και αποδεκτές αρχές, που θα αποτελέσουν τη βάση συζήτησης:
ü      Για εμάς αποτελεί βασική προϋπόθεση η ευαισθησία μας στα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών.
ü      Πιστεύουμε στην ύπαρξη σταθερών θέσεων εργασίας και στην καθιέρωση συλλογικών συμβάσεων.
ü     Η οικολογική συνείδηση και η περιβαλλοντική ευαισθησία, ιδιαίτερα για τους Δημότες μας, που ζουν δίπλα σε μια τεράστια χωματερή, πρέπει να αποτελεί κύρια προτεραιότητα.
ü     Η αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον για τα φτωχότερα στρώματα του Δήμου μας, αποτελεί για εμάς κόκκινη γραμμή.
ü    Βασική αρχή μας είναι η διαφάνεια διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος που τον υπερχρέωσαν.
ü    Διεκδικούμε την υλοποίηση της αναπτυξιακής πολιτικής και των ενεργειακών προτάσεων του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Αττικής, του Δεκέμβρη του 2017.
ü     Καμία συνεργασία δεν συζητείται με φασιστικούς δημοτικούς συνδυασμούς εκτός του δημοκρατικού τόξου.
Πρέπει ακόμα να σημειώσουμε πως ανέκαθεν ο ιδεολογικός-πολιτικός χώρος που εκπροσωπούμε δεν αντιμετώπισε ποτέ την τοπική αυτοδιοίκηση με κομματικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες.
Κριτήριο μας ήταν και παραμένουν οι ανάγκες του λαού και η λύση των βασικών προβλημάτων του, ανεξάρτητα από τις πολιτικές προτιμήσεις του κάθε Δημάρχου.
Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, έχει λειτουργήσει και η Περιφέρεια Αττικής. Ειδικά ο Δήμος μας, έχει ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό και από προγράμματα σχετικά με δομές αλληλεγγύης, αλλά και από την χρηματοδότηση πολλών έργων του Δήμου μας από την Περιφέρεια.


Φίλες και Φίλοι

      Η νέα μας Δημοτική Παράταξη, καλεί όλες τις υγιείς Δημοκρατικές δυνάμεις και όλους τους συνδημότες μας να συστρατευτούμε σε έναν κοινό αγώνα για το καλό του τόπου μας και την υλοποίηση του προγράμματος μας.


Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Σύριζα Φυλής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια