Σχόλιο -απάντηση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στον εκπρόσωπο του ΕΔΣΝΑ κ. Άρη Βρούστη



   To ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σχολιάζοντας την συνέντευξη του κ. Άρη Βρούστη https://www.euro2day.gr/news/economy/article/1649880/shmantikh-meiosh-ton-aporrimmaton-pros-tafh-sthn-a.html   (εκπροσώπου του  ΕΔΣΝΑ)  , ο οποίος επιχείρησε να απαντήσει στα όσα είπαμε στην συνέντευξη τύπου στις 15/11/2018,  επισημαίνει τα εξής  :
Την επόμενη φορά που θα απαντήσει στο ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ο κ. Βρούστης (ως εκπρόσωπος του ΕΔΣΝΑ),  καλά θα κάνει να δώσει συγκεκριμένα  και επίσημα στοιχεία για την παραγωγικότητα -και όχι μόνο- του ΕΜΑΚ Φυλής.
Για παράδειγμα θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιες   είναι  οι ακριβείς ποσότητες των «δευτερογενών καυσίμων» που οδηγούνται στην αγορά  και ποια είναι τα οικονομικά οφέλη έχει ο ΕΔΣΝΑ  . Πρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι αυτές οι επιχειρήσεις που  χρησιμοποιούν δευτερογενή καύσιμα που προέρχονται από το ΕΜΑΚ Φυλής και πόσο και πως πληρώνουν  για να τα προμηθευτούν από τον ΕΔΣΝΑ .
Να μας πει λοιπόν ο κύριος εκπρόσωπος του ΕΔΣΝΑ ποιο είναι το κόστος -ανά τόνο- των δευτερογενών καυσίμων και ποια είναι η τρέχουσα τιμή τους στην αγορά.
Το ίδιο ισχύει και για το κόμποστ που παράγεται στο ΕΜΑΚ Φυλής για το οποίο επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία.
Ας μας απαντήσει λοιπόν ο κ. Βρούστης πόσες ποσότητες καλού και κακού κόμποστ παράγονται από το ΕΜΑΚ Φυλής, ποιες από αυτές τις ποσότητες οδηγούνται στην αγορά,   που ακριβώς διατίθενται και τι οφέλη έχει ο ΕΔΣΝΑ .  Να μας πει επίσης πόσες ποσότητες από το λεγόμενο «κακό» κόμποστ  χρησιμοποιούνται  για εδαφοκάλυψη στον ΧΥΤΑ Φυλής.  
Ο ΕΔΣΝΑ δίνει αναλυτικά για το τι εισέρχεται στο ΕΜΑΚ. Ας μας δώσει , επιτέλους, το ίδιο αναλυτικά στοιχεία  και για το  τι βγαίνει από το ΕΜΑΚ και που οδηγείται.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη να γίνει επιτέλους  η οικονομοτεχνική μελέτη για την μέχρι σήμερα λειτουργία του ΕΜΑΚ Φυλής. Να θυμίσουμε πως η οικονομοτεχνική μελέτη για την μέχρι σήμερα λειτουργία του ΕΜΑΚ Φυλής ,  ήταν δημόσια δέσμευση της κ. Δούρου και υπάρχει ως πρόβλεψη και στον προϋπολογισμό του ΕΔΣΝΑ .
Δεν μπορεί να γίνονται τεράστιες επενδύσεις για την αύξηση της δυναμικότητας και τον εκσυγχρονισμό του ΕΜΑΚ , χωρίς να υπάρχουν οικονομοτεχνικές μελέτες για την έως τώρα λειτουργία του.
Αν γίνει ποτέ αυτή η μελέτη ,  τότε θα δούμε ποιο είναι το πραγματικό κόστος της ανακύκλωσης και της ανάκτησης που γίνεται στο ΕΜΑΚ Φυλής.
Τέλος να υπενθυμίσουμε στον κ. Βρούστη που του αρέσει να μιλάει με παραδείγματα όπως αυτό της Πελοποννήσου , ότι ο ΕΔΣΝΑ τα 2 τελευταία χρόνια έχει πάρει δυο φορές  απόφαση   για  επεκτάσεις στον  ΧΥΤΑ Φυλής  προκειμένου να δεχτεί επιπλέον  5.000.000 τόνους σκουπιδιών.
 Δηλαδή για να δεχτεί ο ΧΥΤΑ Φυλής  ποσότητες σκουπιδιών που αντιστοιχούν σε όσα απορρίμματα παράγει συνολικά η Πελοπόννησος  σε μια 20ετία και ακόμα παραπάνω!
Σε ότι αφορά  τον χαρακτηρισμό του «λαγού»  που  αποδόθηκε στον κ. Βρούστη για το ζήτημα της καύσης των σκουπιδιών αυτό δεν έγινε τυχαία.   Θα του θυμίσουμε τι είπε ο ίδιος στην συνέντευξή του στην  εκπομπή της TRT "Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα" την Πέμπτη 8  Νοεμβρίου 2018 : «εμείς εδώ δυστυχώς απαγορεύουμε την καύση» , «με την καύση δεν θα είχαμε το πρόβλημα της χωματερής».
Αθήνα 23/11/2018


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια