Το Ενεργειακό Πάρκο και το σχέδιο ανάπλασης της χωματερής παρουσίασε ο Χρήστος Παππούς σε μεγάλο Ενεργειακό Συνέδριο(video)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ενεργειακό Πάρκο και το σχέδιο ανάπλασης της χωματερής παρουσίασε ο Χρήστος Παππούς σε μεγάλο Ενεργειακό Συνέδριο

   Το όραμα του για έναν «Πράσινο» Δήμο Φυλής,όπου κανένας δημότης δεν θα κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα, και όπου η χωματερή θα έχει μετατραπεί σε Ενεργειακό Πάρκο και Πάρκο Δραστηριοτήτων, παρουσίασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου, στο συνέδριο «Α-Energy Επενδυτικό Φόρουμ: Εξοικονόμηση Ενέργειας: Τοπική Ανάπτυξη – ΑΠΕ – Επιχειρηματικότητα».
    Ο Δήμαρχος τόνισε ότι σκοπός του Δήμου είναι να εξαλειφθεί ο ενεργειακός αποκλεισμός των οικονομικά αδύναμων δημοτών μας. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος έχει ήδη δημιουργήσει Ενεργειακή Κοινότητα, την πρώτη στην Ελλάδα.  «Με τον τρόπο αυτό, με τον ενεργειακό συμψηφισμό , με την ενεργειακή αυτοτέλεια και αναβάθμιση του Δήμου, θέλω να πιστεύω ότι σε μερικά χρόνια ο Δήμος Φυλής θα είναι ο πλέον “Πράσινος”, ο πλέον οικολογικός Δήμος της Ελλάδας, και εκτιμώ και της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
  Το Ενεργειακό Πάρκο περιλαμβάνεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την ανάπλαση και αποκατάσταση της χωματερής με τη δημιουργία ενός πάρκου πολλαπλών χρήσεων. Το Ενεργειακό Πάρκο θα συνδυάζει υποδομές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και συγκεκριμένα φωτοβολταϊκούς σταθμούς εγκατεστημένης ισχύος 8 MW, αιολικό πάρκο παραγωγής ενέργειας 9 MW, υδροηλεκτρικό σύστημα παραγωγής ενέργειας με τον κύκλο του νερού και την υφιστάμενη μονάδα παραγωγής ενέργειας από το βιοαέριο.
  Επίσης, θα δημιουργηθούν χώρος αναψυχής με τραπεζοκαθίσματα, παιδικές χαρές και χώροι ήπιων αθλητικών δραστηριοτήτων (μονοπάτια για πεζοπορία και τρέξιμο, διαδρομή mountain bike και endurο) με ειδικούς χώρους ανάπαυσης κατά μήκος αυτών. Εφόσον είναι εφικτό, θα δημιουργηθούν και υποδομές πιο δημοφιλών αθλητικών δραστηριοτήτων , όπως ποδόσφαιρο 5x5, μπάσκετ. κ.ά.
Επιπλέον, θα υπάρχει ενότητα κύκλου του νερού που θα περιλαμβάνει λιμνοδεξαμενή περίπου 10 στρεμμάτων και μέσω καναλιού –ποταμιού το νερό θα ανακυκλοφορείται από τη δεξαμενή.
  Παράλληλα, θα υπάρχουν δραστηριότητες ενημέρωσης και εκπαίδευσης πολιτών όλων των ηλικιών σε θέματα περιβάλλοντος και όχι μόνο. Επίσης, θα δημιουργηθεί Μουσείο Απορριμμάτων που θα αναπτυχθεί στο χώρο συντήρησης οχημάτων, ενώ σε συνεργασία και με τα αρμόδια τμήματα αρχαιολογίας, θα γίνουν παρεμβάσεις ανάδειξης του αρχαίου τοίχους Δέμα που βρίσκεται στα ανατολικά της περιοχής.

Ο Δήμαρχος στο βήμα του Συνεδρίου «Α-Energy Επενδυτικό Φόρουμ: Εξοικονόμηση Ενέργειας: Τοπική Ανάπτυξη – ΑΠΕ – Επιχειρηματικότητα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια