Στα Άνω Λιόσια ένα πρότυπο περιφερειακό κέντρο, το πρώτο στην Ελλάδα, από τον Ε.Ε.Σ. και το Δήμο Φυλής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμφωνία Χρ. Παππού με τον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού για αναβάθμιση των υπηρεσιών στους δημότες
 
Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό συμφώνησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαο Οικονομόπουλο, με στόχο την ριζική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.
Ο Χρήστος Παππούς δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο, τον νέο Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. και την Προϊσταμένη του Παραρτήματος στα Άνω Λιόσια, Αριστέα Πλακίδα, και παρουσία της Αναπληρώτριας Δημάρχου Προνοιακής Πολιτικής Τζένης Μπάρα συζήτησαν για τη βελτίωση και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του τοπικού Παραρτήματος.
Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε πως ο Ε.Ε.Σ., με τη στήριξη του Δήμου Φυλής, θα αναπτύξει στα Άνω Λιόσια ένα πρότυπο περιφερειακό κέντρο, το πρώτο στην Ελλάδα, το οποίο θα παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα στους δημότες, συμπεριλαμβανομένης και της νοσηλεία κατ΄ οίκον. Το κέντρο θα υποστηρίζεται από τους Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ ενώ θα δημιουργηθεί και τοπικό τμήμα εθελοντισμού με δράσεις που θα υποστηρίζουν και ζητήματα καθημερινότητας των δημοτών. Παράλληλα, θα ενδυναμωθούν και τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής, με εμβολιασμούς, εξετάσεις και ενημέρωση για ιατρικά θέματα.
Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συνάντησης εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος αφού υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία που ήδη υπάρχει με τον Ε.ΕΣ., τόνισε: «Με αυτή τη συμφωνία προσφέρουμε στους δημότες δωρεάν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, ώστε το ανεκτίμητο αγαθό της υγείας να είναι διασφαλισμένο για όλους τους κατοίκους του Δήμου».
Τη στήριξη του Δημάρχου στο έργο του Ε.Ε.Σ. εξήρε ο κ. Οικονομόπουλος: «Είναι για μένα πρωτόγνωρη χαρά και τιμή να συνομιλήσω με το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, για θέματα που αφορούν το Σταθμό του Ε.Ε.Σ., που για πολλές δεκαετίες εδράζεται στο Δήμο. Με ομολογουμένως, πολύ υψηλή ποιοτικά και ποσοτικά προσφορά στους κατοίκους. Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής που ο Δήμαρχος αγκαλιάζει τα έργο μας και τους εθελοντές μας και είναι έτοιμος να δημιουργήσει, μετά από πρότασή μου, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο θα υποστηρίξει 100% ο ίδιος και ο Δήμος», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Το επόμενο διάστημα θα συμφωνηθεί το πλήρες πλαίσιο της συνεργασίας, ώστε να υπογραφεί η σχετική συμφωνία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια