Δυτικό μέτωπο : ΣΥΣΚΕΨΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τις "διαρροές" για τους νέους ΧΥΤΥ.


Ανοικτή σύσκεψη φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών
Την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, στις 8μμ στο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων

Η κρίση των σκουπιδιών στην Αττική είναι μπροστά μας και η Περιφέρεια και η κυβέρνηση διαρρέουν τις επικείμενες αποφάσεις τους προκειμένου να χωροθετηθούν 2 νέοι ΧΥΤΥ - στο Κορωπί και στα Μέγαρα - καθώς νέες μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων στην Αττική. Σχέδια επί χάρτου, που για να υλοποιηθούν θα περάσουν χρόνια, αλλά και όλες οι εκλογές του 2019.

Την ώρα που τα στελέχη της αυτοδιοίκησης σε Κορωπί και Μέγαρα έχουν βγει «στα κεραμίδια», οι ομόλογοί τους στη Φυλή και στους γειτονικούς δήμους κοιμούνται αδρανούν. Ο δήμαρχος Φυλής αντί να πρωτοστατήσει ενάντια στην προαποφασισμένη επέκταση και συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής, διαφημίζει το μεγαλεπήβολο σχέδιό του για μετατροπή της χωματερής σε ενεργειακό κέντρο!!! Μιας χωματερής, που θα συνεχίσει να έχει πλήρη λειτουργία και η οποία είναι πλήρως ρυπασμένη, σύμφωνα με τις μελέτες που ο ίδιος παρήγγειλε και των οποίων τα αποτελέσματα αρνείται –εδώ και μήνες- να δημοσιοποιήσει, με τις πλάτες του ΕΔΣΝΑ, της περιφέρειας Αττικής, του ΥΠΕΝ και –δυστυχώς- της εισαγγελίας περιβάλλοντος.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμε σε ανοικτή σύσκεψη φορείς, συλλογικότητες και πολίτες από τη Δυτική Αττική και τη Δυτική Αθήνα.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, στις 8μμ στο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων στη Λεωφόρο Φυλής …

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια