«Κοντά στον φοιτητή»και φέτος ο Δήμος Φυλής



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Κοντά στον φοιτητή»και φέτος ο Δήμος Φυλής

Ξεκίνησε η αποστολή πακέτων με τρόφιμα και είδη βασικής υλικής συνδρομής, προς τους φοιτητές του Δήμου μας που σπουδάζουν εκτός Αττικής, στο πλαίσιο της δράσης «Κοντά στους Φοιτητές», μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Χρήστου Παππούπου υλοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά.
«Κάθε παιδί του Δήμου μας που σπουδάζει εκτός Αττικής, κάθε μήνα, χωρίς καμιά επιβάρυνση δική του ή της οικογένειάς του, θα λαμβάνει από τον Δήμο ένα πακέτο με βασικά είδη διατροφής και προσωπικής υγιεινής, γιατί ο φοιτητής πρέπει να επικεντρώνεται στα μαθήματά του και όχι στην εξασφάλιση της διατροφής», τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Το πρώτο πακέτο αποστέλλεται αυτή την εβδομάδα στους φοιτητές,οι οποίοι θα λαμβάνουν και από ένα κάθε μήνα μέχρι τη λήξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.
Το πακέτο που θα λάβουν 24 φοιτητές που έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, περιλαμβάνει λάδι, μακαρόνια, ρύζι, φακές, φασόλια, ντοματάκια κονσέρβα, αλεύρι, γάλα και ζάχαρη. Επίσης, περιλαμβάνονται σαμπουάν, σαπούνι, οδοντόκρεμα, υγρό πιάτων και υγρό καθαρισμού δαπέδων. Στο πακέτο που προορίζεται για τις φοιτήτριες θα περιλαμβάνεται και είδος προσωπικής υγιεινής.
Το πακέτο αποστέλλεται σε όλους τους φοιτητές που φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ εκτός Αττικής, ανεξαρτήτως οικονομικο-κοινωνικών κριτηρίων.
Οι περσινοί δικαιούχοι του φοιτητικού πακέτου για να το λαμβάνουν και φέτος πρέπει να προσκομίσουν τη βεβαίωση της σχολής για την εγγραφή τους στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος.
Οι νέοι δικαιούχοι φοιτητές μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και όλα τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση gd@fyli.grή να τα καταθέτουν στη Γραμματεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού (Αθηνών 18, Άνω Λιόσια, Τηλ. 211 4115224-5).
Η δράση χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους και υλοποιείται μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Φυλής.


[ Δικαιολογητικά για νέους φοιτητές
α) Αίτηση που παρέχεται από τη Γραμματεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας,
β) Ταυτότητα,
γ) Ε1 και Εκκαθαριστικό 2017,
δ) Βεβαίωση σπουδών τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους,
ε) Μισθωτήριο συμβόλαιο οικίας του/της φοιτητή/τριας ή Βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία και Λογαριασμός ΔΕΗ – ΟΤΕ της κατοικίας του φοιτητή και
στ) Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας οικογένειας στον Δήμο Φυλής ή Λογαριασμός ΔΕΚΟ ]

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια