Βίαιη συμμορία λήστευε ηλικιωμένους και κοπέλες


Συμμορία που εμπλέκεται για 10 ληστείες, 18 κλοπές και 1 βιασμό εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής μετά από επιχείρηση το Σάββατο, με αποτέλεσμα οι συλληφθέντες να οδηγηθούν χθες στην εισαγγελία και να παραπεμφθούν στον ανακριτή με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρους τους.
Μέλη της σπείρας κατηγορούνται επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς δύο φορές στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από την αστυνομία έπεσαν με το αυτοκίνητο σε μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ που προσπάθησαν να τους σταματήσουν.
Οι δράστες είχαν ως βάσεις καταυλισμούς στην Αχαρνών και και στα Άνω Λιόσια, πήγαιναν μεσημέρια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προσπαθούσαν να εντοπίσουν σπίτια με ανοιχτές πόρτες ή παράθυρα, ενώ κάποια προκείμενου να αποσπάσουν πληροφορίες εμφανίζονταν ως άτομα που ζητούσαν πληροφορίες.
Στη συνέχεια έμπαιναν για να ληστέψουν και έπαιρναν χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή και διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες αντιμετώπιζαν με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο ηλικιωμένους και δεν δίσταζαν να χτυπήσουν άγρια θύματά τους. Χαρακτηριστική η περίπτωση μιας ηλικιωμένης, την οποία ένας δράστης πάτησε στο λαιμό για να της πάρει ένα δαχτυλίδι.
Εκτός από υπερήλικες στο στόχαστρο της συμμορίας βρέθηκαν και νεαρές κοπέλες. Μάλιστα, προέβησαν στο βιασμό μιας 29χρονης από την οποία έκλεψαν ένα δαχτυλίδι κι ένα κινητό.
Στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν την Αττική οδό για να έχουν εύκολη πρόσβαση και διέξοδο διαφυγής, όπου μπορούσαν να αναπτύξουν και ταχύτητα και να κάνουν ελιγμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια