Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής


Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής

ΕΛΜΕ Φυλής

                                         ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων-Φυλής, με αφορμή τον τραγικό θάνατο μητέρας μαθητή του 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων από οδηγό κλεμμένου καταδιωκόμενου αυτοκινήτου, αλλά και για ζητήματα γενικότερης υποβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου κινητοποίηση-διαμαρτυρία, διεκδικώντας ασφαλή πρόσβαση στις σχολικές μονάδες του δήμου μας και ζητώντας έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για ζητήματα που απασχολούν την παιδεία στην περιοχή μας.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργατικά σωματεία και φορείς της πόλης, μοιράζοντας την κοινή ανακοίνωσή τους για το ζήτημα της εγκληματικότητας. Το ίδιο βράδυ μέσω του διαδικτύου οι φασίστες της Χρυσής Αυγής (διαμέσου της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Αυγή για τη Φυλή») εξαπέλυσαν για ακόμα μια φορά απαράδεκτη επίθεση προς το ΔΣ της Ένωσης, και ειδικότερα προς τον πρόεδρο της Ένωσης, αξιοποιώντας μια σκόπιμη λαθροχειρία, παρουσιάζοντας δηλαδή την ανακοίνωση των σωματείων και των φορέων που μοιράστηκε στη συγκέντρωση, ως ανακοίνωση κομματική, επιχειρώντας να εκβιάσουν το ΔΣ της Ένωσης.
Τα ΔΣ των Σωματείων μας καταγγέλλουμε την επίθεση αυτή και στηρίζουμε το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θα ήθελαν την κατάργηση κάθε σωματείου και οργανωμένης δράσης. Υμνητές και πολιτικοί συνεχιστές της χούντας, πρεσβεύουν τη φίμωση κάθε φωνής που αγωνίζεται και διεκδικεί.
Αντίθετα με τους θιασώτες της χούντας θεωρούμε αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα τη διακίνηση ιδεών από σωματεία, φορείς και πολιτικούς χώρους. Καμία «Χρυσή Αυγή» δεν μπορεί να αμφισβητεί τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας που κερδίθηκαν με τόσες θυσίες και αγώνες. Ο ρόλος που υποστηρίζουν ότι πρέπει να έχει η Ένωση Γονέων θυμίζει τα μορφώματα που είχε κατασκευάσει η χούντα (σωματεία και συλλόγους που χαφιέδιζαν αγωνιστές και επιτίθονταν σε κάθε διαφωνούντα). Με την ανακοίνωση τι αλήθεια υποστηρίζουν; Ότι η Ένωση Γονέων έπρεπε να προπηλακίσει και να διώξει τα σωματεία που μοίραζαν ανακοινώσεις;
Δηλώνουμε ότι οι φασίστες δεν έχουν καμία θέση στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής για τα μεγάλα προβλήματα των σχολείων, για τα ζητήματα της υποβάθμισης της περιοχής μας και της εγκληματικότητας.
Επιχειρούν αξιοποιώντας υπαρκτά προβλήματα, που με ευθύνη της Κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής οξύνονται, να ξεπλύνουν τις εγκληματικές τους ενέργειες, ενώ αποτελούν μέρος του προβλήματος της εγκληματικότητας και στην περιοχή μας, με συμμορίες και αλλεπάλληλα χτυπήματα ενάντια σε Έλληνες και μετανάστες εργάτες, ενάντια σε όσους σηκώνουν το κεφάλι και αγωνίζονται.
Ως εκπαιδευτικοί, έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τις νεανικές συνειδήσεις των μαθητών μας από το μίσος και το ρατσισμό των ιδέες της Χρυσής Αυγής.
Τα ΔΣ των Σωματείων μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους γονείς, στους συναδέλφους μας αλλά και απέναντι στους μαθητές μας, δηλώνουμε ότι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι στα σωματεία μας. Αυτό, είναι το ελάχιστο για όσους σέβονται την ιστορία και τους αγώνες του λαού μας ενάντια στο φασισμό, το αίμα και τις θυσίες χιλιάδων αγωνιστών σε αυτή την υπόθεση.
Λίγες μέρες πριν τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά αυτά που τράβηξε ο λαός μας από του Γερμανούς Ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, που πολιτικοί απόγονοί τους είναι και οι Χρυσαυγίτες.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια