Γιάννης Κρεμύδας : Ανακριβές και υποκινούμενο το δημοσίευμα ιστοσελίδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση Προέδρου Α’ ΕΣΕ Γιάννη Κρεμύδα σε δημοσίευμα
Αναφορικά με δημοσίευμα της ιστοσελίδας fylika nea για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
  • Όπως έχω πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι απολαβές των καθαριστριών των σχολείων είναι μικρές, όμως δεν τις καθορίζει ο Δήμος, αλλά ο νόμος και ανέρχεται στο ποσόν των 34 ευρώ (μικτά) ανά σχολική αίθουσα, μη περιλαμβανομένων των άλλων χώρων, όπως προαύλιο, τουαλέτες κλπ.΄
  • Η φετινή μείωση των αποδοχών των καθαριστριών, της τάξης του 10%, οφείλεται σε υπόδειξη του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προς την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε.
  • Παρά ταύτα, το ύψος των αποδοχών των καθαριστριών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι τριπλάσιο αυτού που ορίζει ο νόμος.
  • Ο αριθμός των καθαριστριών που εργάζονται προσδιορίζεται από τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, όπως τις εκφράζουν οι διευθυντές τους.
  • Το επίπεδο υγιεινής των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής είναι πολύ υψηλό όπως προκύπτει από τους τακτικούς ελέγχους του Υγειονομικού από το οποίο έχουμε δεχτεί συγχαρητήρια.
  • Η τακτική επιχορήγηση των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει αυξηθεί, επί της παρούσας διοίκησης, κατά 100% στα Δημοτικά και κατά 300% στα Νηπιαγωγεία. Αναφορικά με τη φετινή επιχορήγηση θα δοθεί στα σχολεία αμέσως μόλις το σχετικό ένταλμα θεωρηθεί από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προς τον οποίο έχει ήδη αποσταλεί
Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στα κομμάτι των τεχνικών έργων που έχει υλοποιηθεί επί της παρούσας διοίκησης στα σχολεία, γιατί είναι γνωστό ότι παραλάβαμε σε κακό χάλι τα σχολεία και τα έχουμε στην κυριολεξία ανακατασκευάσει. Ειδικά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου, έχει, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του, δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Το έχουμε βάψει, εξ ολοκλήρου, αντικαταστήσαμε άμεσα τους σπασμένους υαλοπίνακες και ολοκληρώσαμε, την επέκταση του προαυλίου, ασκώντας πιέσεις με επισκέψεις στον ΟΣΚ και στην ΚΤΥΠ ΑΕ.
Με βάση τα παραπάνω θεωρώ ότι το δημοσίευμα είναι ανακριβές και υποκινούμενο. Για τον επιπρόσθετο λόγο ότι οι συντάκτες μπορούσαν να απευθυνθούν και σε μένα, γιατί το γραφείο μου είναι, ανά πάσα στιγμή, ανοιχτό σε όλους. Όσο για το συνάδελφο Θεοδόση Δρόλια, αν δεν απουσίαζε συστηματικά από το Δημοτικό Συμβούλιο θα είχε ακούσει την τοποθέτησή μου επί του θέματος  των καθαριστριών και θα είχε αποφύγει τους λαϊκισμούς.
Συμπερασματικά, θα ήθελα να επισημάνω ότι επί της παρούσας διοίκησης έχει πραγματοποιηθεί πραγματική αναγέννηση στα σχολεία. Όπως επίσης ότι τα ζητήματα της Παιδείας δεν αντιμετωπίζονται με επισκέψεις εξωθεσμικών παραγόντων, η νομιμότητα των οποίων συζητείται. Τα σχολεία δεν προσφέρονται για μικροπαραταξιακή εκμετάλλευση και παραγοντισμό από νεόκοπους αυτοδιοικητικούς και τοπικά ΜΜΕ ελεγχόμενου κύρους και αντικειμενικότητας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια