Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Άνω Λιοσίων



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων ( μέλος  της ΟΓΕ ) στηρίζει τις κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγείλει οι μαθητές σ΄ όλη την Ελλάδα, την Δευτέρα 29 Οκτώβριου.
Στηρίζουμε τα παιδιά μας, που ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κάνει το σχολείο ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο. Νομοσχέδιο που καταργεί την όποια γενική γνώση παρείχε μέχρι σήμερα το σχολείο και αντί να μορφώνει και να διαπαιδαγωγεί τα παιδιά μας, τα εξαντλεί σε ένα απίστευτο μαραθώνιο (σχολείο – σπίτι – φροντιστήριο).
Παλεύουμε στο πλάι των παιδιών μας, να μην περάσουν οι αλλαγές  για το νέο λύκειο, που βάζει  τους 15 χρονους μαθητές, να επιλέγουν σε αυτήν την ηλικία, για το μέλλον τους και στη συνέχεια τους αφαιρεί την δυνατότητα της ολοκληρωμένης γνώσης. Δηλαδή για όσους  επιλέξουν « θεωρητικά » δεν χρειάζεται  να ξέρουν τίποτα από μαθηματικά! Όσοι επιλέξουν «θετικά» δεν χρειάζεται  να ξέρουν ιστορία! Αυτή είναι η λογική του Υπουργείου για την σύγχρονη μόρφωση που πρέπει να έχουν τα παιδιά μας! Με το νομοσχέδιο επίσης προβλέπεται στην ουσία διεξαγωγή πανελλαδικού τύπου εξετάσεων δυο φορές, αναγκάζοντας  έτσι περισσότερους γονείς να αναζητούν λύση στα φροντιστήρια, με δυσβάστακτο κόστος για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. 
Στηρίζουμε τους αγώνες των παιδιών μας, των μαθητών, των σπουδαστών, των φοιτητών  για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει. Για ένα σχολείο που οι γονείς, δεν θα δίνουμε  ένα σκασμό λεφτά στα φροντιστήρια για να περάσουν τα παιδιά μας σε μια σχολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και αφού τα καταφέρουν, να καλούμαστε πάλι να τα βγάλουμε πέρα με το κόστος των σπουδών σε άλλη πόλη. Όλοι γνωρίζουμε ότι  οι ανάγκες σε στέγη, σίτιση είναι πολύ μεγαλύτερες από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και κονδύλια. Εξακολουθούμε δηλαδή να είμαστε με το χέρι στην τσέπη μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών ή αν δεν μπορούμε τα παιδιά να παρατάνε τις σχολές τους και το μέλλον τους.
Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων  ΝΔ- ΠΑΣΟΚ διατηρεί και επεκτείνει τους αντιλαϊκούς, αντιεκπαιδευτικούς νόμους και τα μνημόνια. Μένει πιστή στις κατευθύνσεις της Ε.Ε για την παιδεία. Συνεχίζει σταθερά την υποχρηματοδότηση στην παιδεία δημιουργώντας χρόνο με το χρόνο, μια εκρηκτική κατάσταση  υποβάθμισης και εγκατάλειψης,  σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και σε όλα τα επίπεδα. Η μόρφωση για αυτούς είναι εμπόρευμα και πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας.  
Οι γυναίκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών, οι νέες ,οι μητέρες, οι εργαζόμενες, οι άνεργες , οι συνταξιούχες δεν θα σταματήσουμε  στηρίζουμε και  να διεκδικούμε  ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.
Διεκδικούμε τα αυτονόητα:
·        Να καλυφθούν τώρα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Ιδιαίτερα στα τμήματα ένταξης – παράλληλης στήριξης, στα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, και στα ολοήμερα σχολεία που φορτώνουν με νέα οικονομικά βάρη και ταλαιπωρία τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς.

·        Να λυθούν τώρα τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν σε δεκάδες σχολεία της περιοχής, καθώς ακόμα υπάρχουν σχολεία που χρησιμοποιούν αίθουσες προκατ και κοντέινερ, που χρειάζονται επισκευές και βάζουν νερά με την πρώτη βροχή, που δεν διαθέτουν ασφαλές προαύλιο για να παίξουν και να αθληθούν οι μαθητές, που δεν έχουν αίθουσες εκδηλώσεων, που το χειμώνα το μάθημα γίνεται μαρτύριο από την έλλειψη θέρμανσης.
·        Τώρα να παρθούν μέτρα για την προστασία των σχολείων, με μόνιμους  σχολικούς φύλακες σε 24ωρη βάση, με επαρκή φωτισμό και άλλα απαραίτητα μέτρα.
·        Να γίνει τώρα αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία της περιοχής μας και να παρθούν άμεσα μέτρα για σχολεία – ακατάλληλα από το σεισμό του 1999.
·        Να γίνουν τώρα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή γιατί πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή και πολλές φορές μπαίνει σε κίνδυνο ακόμα και η ζωή μαθητών.
·        Ασφαλή πρόσβαση από και προς τα σχολεία λαμβάνοντας οι υπεύθυνοι Τροχαία, Δήμος, Περιφέρεια όλα τα απαραίτητα μέτρα.
 Καλούμε τις γυναίκες να βγουν μπροστά, να συσπειρωθούν  στο σύλλογο γυναικών  Άνω Λιοσίων  και με το γυναικείο ριζοσπαστικό  κίνημα, με τους φορείς και τα σωματεία της περιοχής μας, που συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα και για τα ζητήματα της παιδείας στην περιοχή μας, να παλέψουμε για  τις  σύγχρονες ανάγκες, τις  δικές μας και των παιδιών μας. 
Το Δ.Σ.



                                                            


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια