Εντυπωσίασε το κοινό η Έκθεση Ιστορικής Αναβίωσης του Νίκου Χατζητρακόσια (φωτό & βίντεο)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντυπωσίασε το κοινό η Έκθεση Ιστορικής Αναβίωσης του Νίκου Χατζητρακόσια
Με μια εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου υποδέχθηκε τη φετινή Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο αναπλ. Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας.
Μια, πρωτότυπη για την περιοχή, Έκθεση ιστορικών κειμηλίων που έδωσε στον κόσμο την ευκαιρία να αποκτήσει από κοντά εμπεριστατωμένη γνώση για τον εξοπλισμό του Ελληνικού Στρατού, των συμμαχικών και Γερμανικών στρατευμάτων, κατά την περίοδο του 1940 και του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.
Μέσα από τη συνεργασία του Νίκου Χατζητρακόσια με δύο φορείς και συγκεκριμένα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιστορικής Αναβίωσης και το Σύλλογο Ιστορικής Αναβίωσης Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940, γονείς και μαθητές μπόρεσαν δουν και να θαυμάσουν από κοντά στρατιωτικά οχήματα, οπλισμό (ομοιώματα), πολεμικό και άλλο υλικό.
Στημένη αριστοτεχνικά, στον άνετο ημιυπαίθριο χώρο του γηπέδου μπάσκετ, δίπλα στο Κλειστό του Αγίου Νικολάου, η Έκθεση πέτυχε απόλυτα το σκοπό της που ήταν η τόνωση της ιστορικής γνώσης για τον Ελληνοϊταλικό-Ελληνογερμανικό και το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πολύτιμοι αρωγοί οι ντυμένοι με στρατιωτικές στολές εποχής εθελοντές των δύο συνδιοργανωτών φορέων που εξηγούσαν στο κοινό το ρόλο και τη χρησιμότητα των εκθεμάτων.
 Πάνω από 1000 άτομα επισκέφθηκαν, το πρωί της Κυριακής 21-10-2018 το χώρο κι ανάμεσά τους πολλά παιδιά, στα οποία ο Νίκος Χατζητρακόσιας πρόσφερε, τιμής ένεκεν, από μια ελληνική σημαία, χρήσιμη, οπωσδήποτε και ενόψει της εθνικής επετείου.
Ανάμεσα στους επισκέπτες που δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την πρωτοβουλία ήταν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας, οι αναπλ. Δήμαρχοι Γιώργος Κρητικός και Γιώργος Σονίδης και η Τοπική Σύμβουλος Άνω Λιοσίων Λία Καψή. 
Ήταν η δεύτερη (μετά τη διάλεξη του ψυχιάτρου Δημήτρη Σούρα για το σχολικό εκφοβισμό), μέσα σε λίγες μέρες, πετυχημένη εκδήλωση του Νίκου Χατζητρακόσια, που αναμφισβήτητα, αποδεικνύει έμπρακτα, τις οργανωτικές ικανότητες του ίδιου, αλλά και μιας ομάδας, αφοσιωμένων στην αποστολή τους, συνεργατών του στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή.
Με ανακοίνωσή του ο Νίκος Χατζητρακόσιας ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές Πολιτιστικό Σύλλογο Ιστορικής Αναβίωσης και το Σύλλογο Ιστορικής Αναβίωσης Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940 για την πολύτιμη βοήθειά τους και ονομαστικά τους Προέδρους Κώστα Μελισσουργό και Σπύρο Μάρκου.

















ΒΙΝΤΕΟ: 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια