ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Για τα οξυμένα προβλήματα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας και Χρήστος Κατσώτης σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων.
Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης: 
«Το ΚΚΕ έχει καταθέσει στο παρελθόν αλλεπάλληλες Ερωτήσεις και έχει πραγματοποιήσει πολλές παρεμβάσεις για τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία των Δήμων Αχαρνών και Φυλής, με το αρμόδιο Υπουργείο να μην παίρνει μέτρα για την αντιμετώπιση μιας άθλιας πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί - γονείς και μαθητές στα σχολεία των συγκεκριμένων Δήμων.
Επανερχόμαστε, με Ερώτηση που αφορά συγκεκριμένα την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων.
Το συγκεκριμένο σχολείο είναι υπεράριθμο. Συγκεκριμένα φιλοξενεί 329 μαθητές, αριθμό πολύ μεγαλύτερο από τις δυνατότητες που έχει η συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να χωρέσουν οι μαθητές και τα τμήματα αναγκάζονται να καταργούν την αίθουσα εκδηλώσεων, μέτρο που είναι συνηθισμένο στα σχολεία της περιοχής.
Επιπλέον, δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος στατικότητας της σχολικής μονάδας, ενώ και σε αυτό το σχολείο όπως και στα υπόλοιπα της ευρύτερης περιοχής δεν έχει πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος επιστημονικός αντισεισμικός έλεγχος, παρόλο που στην περιοχή έχουμε ιστορικό μεγάλου σεισμού, της Πάρνηθας το 1999.
Τέλος, σε πολλά σχολεία της περιοχής και πολύ περισσότερο στο συγκεκριμένο, λόγω της σύνθεσης των μαθητών, είναι απαραίτητη η στελέχωση τμημάτων ένταξης και η στελέχωση με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, παρόλο που η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει.
Είναι φανερό ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που παρουσίαζε η κυβέρνηση, με τα περί "κανονικότητας" και "νέας εποχής" που προκλητικά προπαγάνδιζε διά στόματος Πρωθυπουργού και του αρμόδιου Υπουργού.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά τα οξυμένα προβλήματα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα γονέων - εκπαιδευτικών και μαθητών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια