Νέο ΚΑΠΗ Φυλής: Ένα στολίδι για την τρίτη ηλικία



   Με πολλή αγάπη αγκάλιασαν το ζεστό και φιλόξενο χώρο του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) οι ηλικιωμένοι της δημοτικής ενότητας Φυλής που μόλις ενάμιση  μήνα πριν τους παραδόθηκε από τη διοίκηση του Χρήστου Παππού.
  Βασικός στόχος για τη δημιουργία του στεκιού για τα άτομα της τρίτης ηλικίας ήταν η ανάγκη να αντιμετωπίζονται ως δραστήρια μέλη με ενδιαφέροντα και όχι ως απόμαχοι της ζωής. Είναι ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς αυτούς που μόχθησαν σε αντίξοες συνθήκες μια ολόκληρη ζωή και δεν επιτρέπεται να μείνουν τώρα στο περιθώριο.
    Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε αυτή τη γωνιά αγάπης και αλληλεγγύης ώστε να συνομιλήσουμε με τους θαμώνες και να ενημερωθούμε για τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εκεί.
   Αντικρίσαμε ένα όντως ζεστό χώρο, αλλά εξίσου ζεστή ήταν και η υποδοχή που μας επιφύλαξαν και οι «έφηβοι» της Χασιάς που δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από το νέο τους στέκι.
  Σε τρία τραπέζια οι θαμώνες είχαν επιδοθεί στο αγαπημένο τους παιχνίδι, την μπιρίμπα , αλλά αφιέρωσαν λίγο χρόνο να μας πουν μερικές κουβέντες. Όλοι ανεξαιρέτως μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο που βρίσκεται καθημερινά κοντά τους για να τους φτιάχνει το καφεδάκι τους και να τους εξυπηρετεί, τον Αυγέρη.


«Το ΚΑΠΗ είναι πανέμορφο αλλά πιο όμορφος είναι ο υπάλληλος του. Πολύ ευγενικό παιδί και πολύ καθαρός. Ο Αυγέρης είναι νούμερο 1 και να μην μας τον πειράξει κανένας, θα γίνει επανάσταση» μας ανέφερε ένα από τα μέλη του.
  Μας μίλησε και ο Αυγέρης, ο υπεύθυνος του χώρου ο οποίος ανέφερε ότι ο χώρος είναι πλήρως εξοπλισμένος , ενώ η όποια ανάγκη προκύπτει εξυπηρετείται από τη διοίκηση σε χρόνο «ρεκόρ».


  Από τις συζήτηση που είχαμε, ήταν έκδηλη η χαρά και η ικανοποίηση των μελών του Κ.Α.Π.Η. που επιτέλους πήρε σάρκα και οστά ύστερα από τις ενέργειες της κυρίας Λιάκου η δική τους στέγη που χρόνια τώρα ήταν «στα χαρτιά».
   Πολλοί ήταν αυτοί που μας είπαν ότι το ΚΑΠΗ είναι μία ευχάριστη διέξοδος  που τους δίνει την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλα άτομα με κοινά ενδιαφέροντα, ενώ τόνισαν ιδιαίτερα ότι μιας και η πενιχρή τους σύνταξη δεν τους επιτρέπει καν την πολυτέλεια του καφενείου, το να πίνουν το δωρεάν καφεδάκι τους στο ΚΑΠΗ τους προσφέρει μια οικονομική ανάσα.
«Φροντίζουμε αυτούς που μας φρόντισαν» μας ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Ελένη Λιάκου η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φυλής η οποία οραματίστηκε τη δημιουργία αυτού του χώρου. «Αποτελεί στόχο της Δημοτικής Αρχής να είναι σε θέση να διασφαλίσει ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης και ποιότητας ζωής για την τρίτη ηλικία. Έτσι,  δημιουργήσαμε αυτό το χώρο συνεύρεσης για τους ηλικιωμένους της περιοχής με την υπόσχεση να μην αφήσουμε κανένα μόνο του, να μην επιτρέψουμε να βιώσουν την απομόνωση.»
  Το νέο ΚΑΠΗ αριθμεί ήδη περίπου 60 μέλη και λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30 με 14:00, ενώ τα περισσότερα μέλη εξέφρασαν την επιθυμία το ΚΑΠΗ να λειτουργεί και απογεύματα. Ανά τακτά διαστήματα στα μέλη παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης μετρήσεων σακχάρου, πίεσης και χοληστερίνης από νοσηλεύτρια που επισκέπτεται το χώρο.
  Για να γίνει κάποιος μέλος του ΚΑΠΗ θα πρέπει να είναι κάτοικος του Δήμου Φυλής και συνταξιούχος άνω των 60. Δικαίωμα εγγραφής έχουν και οι σύζυγοι των μελών ανεξαρτήτως ηλικίας.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια