Διπλή χαρά για τη ΓΡΙΖΑ στο Αρβανίτικο αντάμωμα (ΒΙΝΤΕΟ)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διπλή χαρά για τη ΓΡΙΖΑ στο Αρβανίτικο αντάμωμα
Με τη θεμελίωση της στέγης του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων Η ΓΡΙΖΑ συνδέθηκε το φετινό Αρβανίτικο Αντάμωμα του Δήμου Φυλής, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 14-09-2018, γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, η οποία παραδοσιακά τιμάται στα Άνω Λιόσια.
Μιλώντας στην κατάμεστη Πλατεία Ηρώων ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Γιώργος Καραϊσκάκης τόνισε ότι πρόκειται για ιστορική μέρα, αφού το πρωί πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο 30 χρόνων. «Θέλαμε ένα παραδοσιακό σπίτι, που να εκφράζει την τοπική παράδοση κι όχι ένα μεγαθήριο και ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν σε αυτό, με πρώτο το Δήμαρχο Χρήστο Παππού» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει ευχαριστίες για τη διοργάνωση του Αρβανίτικου Ανταμώματος, που έχει πλέον καθιερωθεί ως πολιτιστικό γεγονός, στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργο Μαυροειδή και στον Αναπλ. Δήμαρχο Γιώργο Αντωνόπουλο. 
«Του χρόνου θα κόψουμε την κορδέλα των εγκαινίων στη Στέγη της ΓΡΙΖΑΣ, γιατί η εταιρία που ανέλαβε το έργο είναι σοβαρή κι όχι σκιντζήδες» τόνισε χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο και το ΔΣ του Συλλόγου για τη δραστηριότητα που αναπτύσσει. «Σήμερα είναι γιορτή για όλους τους Λιοσιώτες και μιλάω για όλους αυτούς που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και δουλεύουν για τα Άνω Λιόσια» πρόσθεσε ο Χρήστος Παππούς, που δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο Δήμος Φυλής στηρίζει τις προσπάθειες όλων των συλλόγων για τον Πολιτισμό. «Ο Δήμος πληρώνει τις ορχήστρες, τις καρέκλες, τα ηχητικά και γενικότερα όλα τα έξοδα. Το κάνουμε γιατί είμαστε κοντά στους συλλόγους», κατέληξε ο Χρήστος Παππούς.
Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης η βράβευση του τραγουδιστή Νίκου Πανουργιά για την προσφορά του στο αρβανίτικο τραγούδι.
Το πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Ανταμώματος στήριξαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών, της ΦΥΛΑΣΙΑΣ, της Ένωσης Λιοσιωτών Ιλίου, της Κορινθιακής Εστίας Ιστορικών και Λαογραφικών Ερευνών, της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, του Συλλόγου Καματερού ΤΟ ΓΙΟΡΝΤΑΝΙ, του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου, του Συλλόγου Γυναικών Μαγούλας και της ΓΡΙΖΑΣ. 
Τραγούδησαν, με τη συνοδεία της εκλεκτής ορχήστρας, (την οποία απάρτιζαν οι σολίστες του κλαρίνου Μάνος Αχαλινωτόπουλος και Γιώργος Κυριακού και του βιολιού Νίκος Μπρέμπος και άλλοι εξαίρετοι μουσικοί) ο Νίκος Πανουργιάς, ο Σπύρος Μπρέμπος και η Ευτέρπη Λημναίου.
Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε αυθόρμητο λαϊκό γλέντι, καθώς, μετά την ολοκλήρωση του χορευτικού προγράμματος μπήκαν στο χορό και οι καλεσμένοι, με πρώτους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΡΙΖΑΣ, το Δήμαρχο και τη σύζυγό του Ντίνα Παπαδήμα και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής.

Ομιλία Προέδρου Γρίζας Γιώργου Καραϊσκάκη


Χαιρετισμός Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια