Θα στοιχειώσει η Στέγη Ηπειρωτών από τις πολιτικές κόντρες;;;



     Διαβάζοντας όσα γράφτηκαν για την χτεσινή εκδήλωση του συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων και αφορούσαν όχι στην Ηπειρώτικη Βραδιά αλλά  στην Στέγη Ηπειρωτών, μας έρχεται στο μυαλό ένα από τα πρώτα  θέματα που είχαμε αναδείξει. Η οδοποιία Πανοράματος, ένα έργο που ενώ θα βελτίωνε την καθημερινότητα εκατοντάδων συμπολιτών μας, αυτό βρέθηκε το 2010 στο επίκεντρο της πολιτικής διένεξης Παππού-Μπουραΐμη με αποτέλεσμα όχι απλώς να παγώσει, αλλά να οδηγηθεί στις δικαστικές καλένδες.
     Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών κάτι ανάλογο πάει να συμβεί  με το έργο που αφορά την αποπεράτωση της Στέγης Ηπειρωτών που έχει βρεθεί στο στόχαστρο εν΄όψιν των δημοτικών εκλογών 2019.
     Αφού βρήκαμε την μελέτη που αφορά το εν λόγω έργο και διαβάζοντας την, έχοντας την εμπειρία από οικοδομικές εργασίες, μας δημιουργήθηκε η εύλογη απορία αν ο εργολάβος την κοίταξε καθόλου. Από μία πρόχειρη ματιά με την έκπτωση του 71% που έδωσε, μας δίνεται η εντύπωση ότι στόχος του δεν ήταν η ολοκλήρωση του έργου, αλλά το να πάρει τη δουλειά.
    Ποια κατασκευαστική εταιρεία θα μπορούσε να ολοκληρώσει  έργο αξίας 249.000€  με μόλις 72.000€;
    Ο πρόεδρος του συλλόγου είχε ψάξει καθόλου το θέμα, αφού μάλιστα του είχε παραδοθεί και ο φάκελος του έργου ή τo είχε αφήσει στην τύχη του ;
    Υπήρχε πολιτικό ή πολιτικά πρόσωπα που συμβούλευσαν τον εργολάβο να δώσει αυτήν την έκπτωση για να πάρει τη δουλειά; Αν ναι, σκέφτηκαν καθόλου τον κόσμο του συλλόγου Ηπειρωτών;
  Εύλογες οι ερωτήσεις που προκύπτουν και καλό θα είναι η επιτροπή διαγωνισμού και ο δήμος Φυλής να δημοσιοποιήσουν και τις άλλες 22 προσφορές-εκπτώσεις  γι' αυτό το έργο.
  Ας κοιτάξουν λοιπόν οι εμπλεκόμενοι πως θα ολοκληρωθεί το έργο έστω και με καθυστέρηση γιατί αν πάει στις δικαστικές καλένδες δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ ακολουθώντας το κακό παράδειγμα άστοχων χειρισμών στην οδοποιία του Πανοράματος.
 
   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια