Αρχίζει και διαμορφώνεται ο εκλογικός χάρτης των παρατάξεων που θα διεκδικήσουν τη ψήφο μας.



    Σε λίγο καιρό θα τρέξουν δημοσκοπήσεις στο δήμο Φυλής για να αποτυπώσουν την τάση του εκλογικού σώματος στην πρόθεση ψήφου προς τις δημοτικές παρατάξεις. Ήδη έχουν γίνει δύο δημοσκοπήσεις κατά την καλοκαιρινή περίοδο χωρίς όμως να διαρρεύσουν τα αποτελέσματά  τους. 
  Οι δημοτικές εκλογές που θα γίνουν στον ενιαίο δήμο Φυλής θα είναι οι τρίτες στη σειρά αλλά με ένα διαφορετικό εκλογικό σύστημα αυτή τη φορά. Το καλό που έχει το νέο εκλογικό σύστημα είναι πως δεν θα δούμε αυτό που είδαμε στο παρελθόν, άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι να ράβουν "κουστούμι"  την πρώτη Κυριακή και άλλοι να το φοράνε τη δεύτερη.  Με αυτό το εκλογικό σύστημα όλοι θα γνωρίζουν από την πρώτη Κυριακή ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα  φορέσουν το "κουστούμι" και θα απομένει να μάθουμε την επόμενη Κυριακή ποιος θα είναι ο Δήμαρχος που θα ηγηθεί του δημοτικού συμβουλίου. Θεωρείται απίθανο το σενάριο να βγει δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, καθώς δε φαίνεται κάποιος να έχει αυτή τη δυναμική.  Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για της δημοτικές εκλογές έξι προς το παρόν παρατάξεις με όνομα ή χωρίς, ενώ δύο που είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες εκλογές έχουν κατεβάσει ρολά. Επίσης, έντονη είναι και η φημολογία για ακόμη δύο που ετοιμάζονται, χωρίς όμως να φαίνεται αν παίζουν το ρόλο του "λαγού". 
  Σταθμίζοντας λοιπόν τα δεδομένα προηγούμενων εκλογών καθώς και τις διάφορες μεταγραφές που έχουν γίνει ή έχουν ακουστεί ότι θα γίνουν οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι όλες οι παρατάξεις έχουν κάποια βάση ποσοστού που θα ξεκινήσουν τον προεκλογικό αγώνα. Επίσης, αφαιρώντας από πλευράς μας τις όποιες συμπάθειες ή  αντιπάθειες έχουμε, βλέπουμε τα όρια που πιστεύουμε ότι  θα κινηθούν αυτές. Αναλύοντας επίσης τις κινήσεις που γίνονται μέσα από το διαδίκτυο αλλά και από τις κουβέντες της "πλατείας" καταλήγουμε στα εξής συμπεράσματα:


  Βλέπουμε  στο παραπάνω γράφημα ότι χώρος που  θα μπορέσουν να αντλήσουν ψήφους νέες παρατάξεις είναι από την 2η και 3η παρά από τις υπόλοιπες που θεωρούνται και πιο συμπαγείς. Εκεί άλλωστε θα γίνει και η μεγάλη μάχη για πια από τις δύο θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη Κυριακή.
  Με βάση τα παραπάνω προκύπτει πως οι έδρες του δημοτικού συμβουλίου θα είναι 10-11 για την πρώτη παράταξη, 6-8 για τη δεύτερη, 5-8 για την τρίτη. Ενώ 4 έδρες πηγαίνουν στην τέταρτη,
2-3 στην πέμπτη ενώ δύσκολα θα πάρει πάνω από 1 έδρα η έκτη παράταξη. Στην περίπτωση που έχουμε ανατροπή τη δεύτερη Κυριακή, πράγμα που έγινε και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, θα πρέπει να γίνει συνδιοίκηση μεταξύ τριών παρατάξεων εάν δε συμμετέχει ο νικητής του Α΄ γύρου.
  Όπως είχαμε προαναφέρει αυτά τα ποσοστά αποτελούν τη βάση εκκίνησης των παρατάξεων και τα τελικά ποσοστά που θα δείξει η κάλπη θα διαμορφωθούν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Η πιθανότητα υπέρβασης των ορίων από κάποια παράταξη -αν και μικρή- θα εξαρτηθεί όχι τόσο από την προεκλογική τους εκστρατεία αλλά από τα λάθη των αντιπάλων ή την εμφάνιση νέων παρατάξεων.

Ας θυμηθούμε τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών: 

  Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε με την έλευση του νέου χρόνου που θα έχει ξεκαθαρίσει ολοκληρωτικά το τοπίο. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια