Σε αυξημένη ετοιμότητα έθεσε το Δήμο Φυλής ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς





   Σε αυξημένη ετοιμότητα για την πρόληψη πυρκαγιών, έθεσε από το πρωί και για τις επόμενες ημέρες το Δήμο Φυλής ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς
Σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Μιχάλη Οικονομάκη συντόνισαν τις υπηρεσίες του Δήμου, και έθεσαν το προσωπικό και τα διαθέσιμα μέσα σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας για την πρόληψη ενδεχόμενου πυρκαγιάς.
«Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε ώστε να προλάβουμε ενδεχόμενη πυρκαγιά και έχουμε ολοκληρώσει πλήρως όλες τις προπαρασκευαστικές προληπτικές ενέργειες. Έχουμε ελέγξει και επισκευάσει από τον Απρίλιο τους πυροσβεστικούς κρουνούς. 
Συνεχίζουμε αδιάκοπα από το Μάϊο τις αποψιλώσεις και τους καθαρισμούς από τα ξερά χόρτα. Έχουμε τα δικά μας πυροσβεστικά μέσα τα οποία είναι σε 24ωρη επαγρύπνηση και είναι ήδη ακροβολισμένα σε σημεία του Δήμου που υπάρχει φόβος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Εύχομαι να μην προκληθεί πυρκαγιά και να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά τα μέσα που διαθέτουμε αλλά αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη» διαβεβαιώνει ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης.
Ο γ.γ. του Δήμου Φυλής συμμετείχε και ενημέρωσε το Συντονιστικό
Στη μία το μεσημέρι συνεδρίασε στην Ελευσίνα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του στρατού, του λιμενικού, του ΕΚΑΒ, της Διεύθυνσης Δασών και των Δήμων της Δ. Αττικής . 
Ο Δήμος Φυλής εκπροσωπήθηκε από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Αργύρη Αργυρόπουλο ο οποίος ενημέρωσε το συντονιστικό για τις ενέργειες που έγιναν και τα διαθέσιμα μέσα.
«Είμαστε σε ετοιμότητα από το πρωί. 
Έχουμε πλήρες σχέδιο το οποίο εφαρμόσαμε με επιτυχία τις προηγούμενες χρονιές, και παρότι είχαμε εστίες φωτιάς, σε συνεργασία με την πυροσβεστική, ελέγξαμε την κατάσταση» υπογράμμισε στη συνεδρίαση ο κ. Αργυρόπουλος προσθέτοντας πως « Ο Δήμος Φυλής διαθέτει για τον τομέα πυροπροστασίας 3 δικές του υδροφόρες, ένα πυροσβεστικό όχημα, και δύο σκαπτικά μηχανήματα JSB. Παράλληλα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα 4 ακόμα υδροφόρες και ένα πυροσβεστικό όχημα» κατέληξε ο κ. Αργυρόπουλος.
Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου αποφασίστηκε ότι από σήμερα και για όλη της επόμενη εβδομάδα, που ο βαθμός επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι 4, οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν άμεσα διαθέσιμα σκαπτικά μηχανήματα και υδροφόρες και θα ενημερώνουν τους πολίτες ώστε να είναι σε επαγρύπνηση και η Αστυνομία με τους εθελοντικούς φορείς θα αυξήσουν τις περιπολίες πέριξ των δασών αφού εντός των δασών αυτές τις ημέρες απαγορεύεται η κυκλοφορία.
Σε επαγρύπνηση καλεί και τους πολίτες ο Δήμος Φυλής
Ο Δήμος Φυλής καλεί τους πολίτες, για τις επόμενες ημέρες που ο βαθμός επικινδυνότητας πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες και εργασίες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο σκουπιδιών, ξερών χόρτων, ξύλων, να αποφεύγουν τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα ή συσκευές συγκόλλησης, να μην κάνουν χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Παράλληλα παρακαλούνται οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μην προβαίνουν σε εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.
Παράλληλα ο Δήμος Φυλής απευθύνει θερμή παράκληση στους πολίτες όταν αντιληφθούν ακόμα και την παραμικρή εστία φωτιάς να τηλεφωνούν αμέσως ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και να δίνουν σαφείς πληροφορίες για:
- την τοποθεσία, το ακριβές σημείο που βρίσκεστε και το είδος της βλάστησης που καίγεται. Παράλληλα με την Πυροσβεστική οι δημότες μπορούν να καλούν και τον πενταψήφιο αριθμό του Δήμου Φυλής 15691 και να αναφέρουν οτιδήποτε χρήσιμο για την πρόληψη των πυρκαγιών πέσει στην αντίληψή τους.

Ακολουθεί η απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Παππού:
ΑΠΟΦΑΣΗ
Αριθμός Απόφασης 1024


ΘΕΜΑ: «Λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς».      

Ο Δήμαρχος Φυλής, έχοντας υπόψη τις διατάξεις :

1.      Τις διατάξεις του άρθρου 58, παρ. 1 (δ) του Ν. 3852/2010.
2.      Τις διατάξεις του άρθρου 100 του Ν. 3584/2007 «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων»  περί αναπλήρωσης προϊσταμένων.
3.      Το υπ. αρθ. πρωτ. 5606/9-8-2018 έγγραφο Υπουργείου Εσωτερικών
4.      Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΦΕΚ 3161/Β΄/30-12-2011).
5.     Τις υπηρεσιακές ανάγκες του Δήμου μας.

                                                       
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι

            Να θέσει όλα τα διαθέσιμα μέσα και προσωπικό σε μέγιστη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν έκτακτες ανάγκες και συνέπειες από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, το παρών ισχύει μέχρι νεοτέρας  εντολής.                                                                                               
        Ο Δήμαρχος


                                                                                                            Χρήστος Σπ. Παππούς

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια