Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τετάρτη – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για αύριο, Τετάρτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος)
Περιφέρεια Αττικής
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Eπιπλέον, εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
Η απαγόρευση θα έχει ισχύ από τις 7 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 7 το πρωί της Πέμπτης.
Λίστα οδών προς απαγόρευση κυκλοφορίας:
∆ΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ –ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
Οδοί πρόσβασης προς θέση ΟΧΥΡΟ, βόρεια µε το νεκροταφείο Ραφήνας, δυτικά µε τον οικισµό ∆ροσιά, νότια µε τον οικισµό Πανόραµα, ανατολικά µε το κλειστό ∆ηµοτικό Γυµναστήριο.
∆ΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
1. Στους δρόµους επάνω από τα θερµοκήπια του Μαραθώνα (περιοχή Βρανά), που οδηγούν προς Σταµάτα και Αγριλίκι.
2. Στο πευκοδάσος του Σχινιά του ∆ήµου Μαραθώνος.
3. Στο δρόµο Άνω Σούλι – Προφήτη Ηλία.
4. Στον οικισµό Προβάλινθο προς Λύρειο Ίδρυµα και Άγιο Πέτρο (περιοχή Ν. Βουτζα).
5. Σταθµό Μεταµόρφωσης προς φράγµα Ραπετσώνας (Ανατολή Ν. Μάκρης).
6. Περιοχή Βαρνάβα, οδός Βορείων Ανέµων.
7. Οδός Περιπάτου προς ∆ασικό Πεντέλης (οικισµός Γεροτσακούλι Αγ. Μαρίνας Ν.
Μάκρης).
∆ΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙ∆ΟΣ
1. Στο λόφο Μπούρα της ∆ηµοτικής Ενότητας Σπάτων.
2. Στον οικισµό που βρίσκεται µεταξύ του βορειοδυτικού αντερείσµατος του λόφου «Έτος» και της λεωφόρου Μαραθώνος στη ∆ηµοτική Ενότητα (∆Ε) Σπάτων (οδ. Λιοφύτι κ ανώνυµοι οδοί)
3. Στον οικισµό «Βουνούπολη» που βρίσκεται µεταξύ του νοτιοανατολικού αντερείσµατος του λόφου «Έτος» και της οδ. Ήµερου Πεύκου στη ∆Ε Σπάτων (από την οδ. Ιωάννου Ε. και δυτικά).
4. Στο άλσος «ΟΤΕ» όπισθεν του ∆ηµοτικού Καταστήµατος Αρτέµιδος (πρώην ∆ηµαρχείο).
5. Στη θέση «Κίπι» του ∆ηµοτικού Καταστήµατος Αρτέµιδος και συγκεκριµένα επί της οδού Ολυµπίας δυτικά της συµβολής της µε την οδό ∆ιονύσου, στις οδούς Νυµφών, Ολύµπου, Πανός, Ρόδων, Ροδοδάφνης, Υακίνθου και έως το τέλος αυτών.
∆ΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Στους δρόµους του Περιαστικού ∆άσους της ∆ηµοτικής Ενότητας Ανθούσας το οποίο συνορεύει: ∆υτικά µε το κεντρικό ρεύµα της Λεωφ. Ανθούσας-Παλλήνης και τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις της δηµοτικής ενότητας Ανθούσας, βόρεια µε το ∆ήµο Πεντέλης, νότια µε το ∆ήµο Παλλήνης και ανατολικά µε την δηµοτική ενότητα Πικερµίου.
Ο λόφος Λεβίδι (∆ήµος Παλλήνης)
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούνται οι αποδέκτες για τη λήψη όλων των απαραίτητων µέτρων στα πλαίσια των αρµοδιοτήτων τους προς υλοποίηση της παρούσας απόφασης.
∆ιευκρινίζετε ότι σε οδούς που αναφέρονται στην ανωτέρω απόφαση και στις οποίες υπάρχουν κατοικίες, επιτρέπετε η διέλευση οχηµάτων και κατοίκων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια