Δρομολογήθηκε η λύση ενός χρόνιου προβλήματος στην περιοχή των Άνω Λιοσίων



   Ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί σχεδόν καθημερινά του κατοίκους των Άνω Λιοσίων είναι οι συχνές διακοπές στην ύδρευση. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο απαρχαιωμένο δίκτυο της ύδρευσης που μόλις επισκευαστεί μία βλάβη δημιουργεί πρόβλημα σε άλλο σημείο. 
  Έχοντας εντοπίσει αυτό το πρόβλημα η διοίκηση του δήμου Φυλής απευθύνθηκε στις 15 Ιουλίου 2016 στην ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. για χρηματοδότηση αναβάθμισης δικτύων ύδρευσης και περιορισμό διαρροών η οποία δεν έγινε αποδεκτή το Νοέμβριο του 2017 . Παρ΄όλα αυτά  οι προσπάθειες συνεχίστηκαν και έφεραν καρπούς. Χτες 8 Αυγούστου 2018 ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης  αποφάσισε την ένταξη του έργου µε τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ∆ΙΚΤΥΩΝ Υ∆ΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ» στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».
  Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται µέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται µε δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος ∆ηµοσίων Επενδύσεων (Π∆Ε) του Υπουργείου Εσωτερικών.  
 Ο Κύριος του Έργου είναι ο ∆ΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ και το ποσό χρηματοδότησης είναι 3.607.570,44 €. Το φυσικό αντικείμενο του Έργου αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος βελτίωσης λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης και μείωσης των απωλειών πόσιμου νερού του ∆ήµου Φυλής.

Πηγή: https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%98%CE%917465%CE%A7%CE%987-%CE%A7%CE%A4%CE%9E?inline=true

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια