Ανεξέλεγκτος ο κίνδυνος για εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου


Ανεξέλεγκτα μπορούν να γίνουν τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου, την επόμενη διετία, όπως τόνισε στο STAR ο διευθυντής περιβάλλοντος του δήμου Φυλής. Στα Άνω Λιόσια έγινε έκτακτη σύσκεψη, με αφορμή το πρώτο κρούσμα της νόσου σε ηλικιωμένο Ρομά.
«Προφανώς υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης. Πάρα πολύ σοβαρός. Σήμερα έχουμε ένα περιστατικό, του χρόνου μπορεί να γίνουν 50 και σε 2 χρόνια ανεξέλεγκτα. Πρέπει από τώρα να ευαισθητοποιηθούμε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο» τόνισε ο διευθυντής περιβάλλοντος δήμου Φυλής Αθανάσιος Τουλούπας  
Ο διευθυντής παθολογίας Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Σωτήρης Αδαμίδης  δήλωσε πως: «Για τον ιό του Δυτικού Νείλου, δεν υπάρχει ούτε αντιϊακή θεραπεία, ούτε εμβόλιο. Απαιτείται πρόληψη. Οι περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι σοβαρές. Υπάρχει όμως ανάγκη εγρήγορσης» 
2060 εστίες επώασης του ιού του Δυτικού Νείλου στα Άνω Λιόσια
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 2060 εστίες επώασης των κουνουπιών έχει καταγράψει ο δήμος Φυλής, και συνεχίσει την καταγραφή. Ενώ προσπαθεί να αντιμετωπίσει προληπτικά το πρόβλημα με νέους ψεκασμούς, επικεντρωμένους γύρω από την περιοχή που του 85χρονου, αλλά και με ενημέρωση των πολιτών και ιδίως των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, που ζουν σε άθλιες συνθήκες.
Η κλιματική αλλαγή επιτείνει το πρόβλημα της εξάπλωσης του ιού του Δυτικού Νείλου
Υπάρχουν τρία δεδομένα που επιτείνουν το πρόβλημα. Πρώτος, η κλιματική αλλαγή, με τις μεγάλες θερμοκρασίες και την υψηλή υγρασία. Δεύτερον ότι υπάρχουν αρκετοί κάτοικοι που δεν πειθαρχούν και τρίτον μεγάλες περιοχές που θεωρούνται άβατα κι εκεί δεν μπορούν να γίνουν ούτε ψεκασμοί.
Αναβολή ψεκασμών στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας
Η Περιφέρεια Αττικής είχε προγραμματίσει με τη σειρά της για σήμερα νέους ψεκασμούς. Ωστόσο τους ανέβαλε χθες το βράδυ, για 2-3 μέρες, μόλις πήρε στα χέρια της το δελτίο της μεταβολής του καιρού, με την πρόβλεψη για δυνατές βροχές και καταιγίδες.
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια