Φωτιά τώρα στην Κινέτα – χάρτης

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα Αττικής, και κοντά στα Μέγαρα, ενώ νωρίτερα, οι Αρχές είχαν διατάξει την εκκένωση των κατοικιών στην περιοχή Γαλήνη και στο Πανόραμα, ενώ υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση προς την Ψάθα και το Αλεποχώρι. Το μέτωπο της φωτιάς στην Κινέτα έχει μήκος πέντε έως έξι χιλιόμετρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός.
Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως έχουν κινητοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα δημοτικά μέσα, υδροφόρες και άλλα οχήματα. Την ίδια στιγμή, αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε πως υπάρχει δεύτερη εστία φωτιάς κοντά στα διυλιστήρια της Κορίνθου! Σύμφωνα με τον ίδιο, προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων κάνουν ό, τι μπορούν για να εμποδίσουν τις φλόγες!
Αρχικά κινητοποιήθηκαν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες, 3 Α/Φ και 2 Ε/Π ενώ άμεσα οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 47 οχήματα με 110 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 Α/Φ Canadair CL-415, 1 Α/Φ Canadair CL-215, 2 Ε/Π CH-47 Chinook, 3 Ε/Π Sikorsky S-64 και 2 Ε/Π Super Puma του ΠΣ. Προς ενίσχυσή των δυνάμεων, μεταβαίνουν άλλα 17 οχήματα με 45 πυροσβέστες από όμορες Πυροσβεστικές Διοικήσεις καθώς και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα από Θεσσαλονίκη.
Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν:
  • οι ένοπλες δυνάμεις με 3 προωθητήρες γαιών και 1 Α/Φ c-27 για τη μεταφορά 30 πυροσβεστών (πεζοπόρο τμήμα) από Θεσσαλονίκη,
  • η Περιφέρεια Αττικής με 6 υδροφόρες και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα
  • ο δήμος Μεγαρέων με 7 υδροφόρες και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα,
  • ο δήμος Λουτρακίου με 4 υδροφόρες, 3 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και 2 φορτωτές,
  • ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με 1 εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί Δυτικοί-Βορειοδυτικοί άνεμοι με ριπές έντασης 7 Μποφόρ.
Οι πυροσβεστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση Μερικής Επιφυλακής.
«Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών για την δική τους ασφάλεια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μια σκληρή μάχη στην Κινέτα, για να μπορέσουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους». Αυτά τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πριν από λίγο, η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη, σχετικά με την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στα Γεράνεια Ορη, ενώ πρόσθεσε πως αναμένονται ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων με 17 οχήματα, από διαφορές περιοχές της περιφέρειας.
Παράλληλα, λόγω της μεγάλης φωτιάς, νωρίτερα έκλεισαν η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39-ο έως το 57-ο χλμ. Επίσης, νωρίτερα εκκενώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, ενώ να σημειωθεί ότι από τους πυκνούς καπνούς έχουν καλυφθεί αρκετές περιοχές της Αττικής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια