Άμεση στήριξη των πυροπαθών από το Δήμο Φυλής



Ήδη ξεκίνησε το πρώτο φορτηγό με φάρμακα και είδη παντοπωλείου
Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων της πύρινης πολύνεκρης τραγωδίας στην Ανατολική Αττική ξεκίνησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής η Πρόεδρος κ. Ζωή Αρβανιτάκη.
Παράλληλα στην προγραμματισμένη θεματολογία του Δημοτικού Συμβουλίου προστέθηκε εκτάκτως  και ψηφίστηκε ομόφωνα το θέμα της άμεσης ενίσχυσης των πυροπαθών με φάρμακα είδη παντοπωλείου και ρουχισμό.
Ήδη από χθες ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος είναι σε επαφή με τους Δημάρχους Πικερμίου και Μαραθώνα και σήμερα νωρίς το πρωί ενημερώθηκε για τη λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης που είναι απαραίτητα για τη φροντίδα των πυροπαθών.
«Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Φυλής θα προσφέρει άμεσα φυσιολογικούς ορούς, αλοιφές για εγκαύματα, γάζες, Betadine οινόπνευμα, παυσίπονα και αντιβιοτικά τους Δήμους που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά. Ήδη έχουμε συγκεντρώσει τα φαρμακευτικά σκευάσματα και ξεκινάμε σε λίγο τη φόρτωσή τους και τη μεταφορά τους στην Αμερικάνικη Βάση όπου έχει στηθεί μηχανισμός υποδοχής προμηθειών και φροντίδας των πυροπαθών» ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος.
Παράλληλα στο πρώτο φορτηγό με τη βοήθεια που φεύγει από το Δήμο Φυλής θα σταλούν πάμπερς, μωρομάντηλα, νερά, βρεφικό γάλα πρώτης και δεύτερης ηλικίας, γάλα εβαπορέ, μπισκότα, νερά, ρούχα και παπούτσια. Αύριο θα γίνει νέα αποστολή με νερά και είδη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ενώ ο Δήμος Φυλής και όπως διαβεβαιώνει ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής θα σταθεί στο πλευρό των πυροπαθών με συνεχείς αποστολές για όσο διάστημα χρειαστεί .
Η Κοινωνική Υπηρεσία καλεί δημότες, συλλόγους, κοινωνικούς, αθλητικούς και θρησκευτικούς φορείς που θέλουν να βοηθήσουν τους πυροπαθείς να προσέλθουν στην Κοινωνική Υπηρεσία στην οδό Αθηνών 18 όπου γίνεται συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: κονσέρβες, φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, νερό, πάμπερς, μωρομάντηλα, κορν φλέικς γάλα, χυμοί, συσκευασμένα προϊόντα διατροφής μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής. Στα φαρμακευτικά σκευάσματα χρειάζονται μπερταντίν, βαμβάκι, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί παυσίπονα, γάζες αλοιφές για εγκαύματα και ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει αυτές τις πρώτες ώρες της καταστροφής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα της υπηρεσίας : 2114115224 -25. Οι προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 17.00 σήμερα το απόγευμα και μέχρι τις 15.00 τις επόμενες ημέρες.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια