Σφοδρή καταιγίδα "έπνιξε" την Αττική - Βούλιαξαν αυτοκίνητα σε υπαίθριο πάρκινγκ στο Μαρούσι - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τα βόρεια προάστια της Αττικής προκαλώντας χάος και πανικό. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους παρασύροντας αυτοκίνητα, ενώ οχήματα σταθμευμένα σε υπαίθριο πάρκινγκ στην οδό Κονίτσης, πίσω από την παλιά ΗΒΗ, βυθίστηκαν στο νερό καθώς η στάθμη του νερού έφθασε το ένα μέτρο.
Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το υπαίθριο πάρκιγνκ στο Μαρούσι όπου τα αυτοκίνητα "πνίγηκαν" στα ορμητικά νερά της βροχής.
Η σφοδρή καταιγίδαπροκάλεσε σημαντικά προβλήματα, καθώς η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ καταγράφονται κυκλοφοριακά προβλήματα κυρίως στα βόρεια προάστια.
Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 τόνισε ότι η βροχόπτωση ήταν τόσο ισχυρή που μέσα σε λίγη ώρα στην Εκάλη έβρεξε 60 χιλιοστά ενώ όλο τον χρόνο στην Αττική ρίχνει 400 χιλιοστά.
Εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων από την ισχυρή βροχόπτωση διεκόπη για αρκετή ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και τον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στη Νέα Ερυθραία.
Έκκληση Καραμέρου μέσω Realfm: Οι πεζοί να μην κυκλοφορούν στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και στην Κονίτσης
Έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζή στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και την Κονίτσης , λόγω της έντονης βροχόπτωσης απηύθυνε μέσω Realfm 97,8 ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος.
«Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου. Υπάρχει ένα παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, έχει βγει το νερό..» είπε και πρόσθεσε:
«Να μην κινηθούν πεζοί στο ύψος της Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και στην Κονίτσης και να μην προσπαθήσουν να διασχίσουν τον δρόμο με το αυτοκίνητό τους».
Η πυροσβεστική έχει δεχθεί 120 κλήσεις προκειμένου να επέμβει και να βοηθήσει πολίτες.
Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το υπαίθριο πάρκινγκ στο Μαρούσι, όπου σε μόλις λίγα λεπτά τα αυτοκίνητα "πνίγηκαν" στα ορμητικά νερά της βροχής.
Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr
Στις κεντρικές οδικές αρτηρίες τα ΙΧ παρέμειναν ακινητοποιημένα. Στην Εθνική οδό στο ρεύμα προς Λαμία ο δρόμος έγινε μια λωρίδα λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.
Επίσης, ακινητοποιημένοι παρέμειναν οι οδηγοί στην Εθνική στο ύψος της Λυκόβρυσης, καθώς στο σημείο ο δρόμος μετατράπηκε σε χείμαρρο, όπως φαίνεται σε φωτό αναγνώστη.
Ακινητοποιημένα τα οχήματα στη Μεταμόρφωση λόγω της κακοκαιρίας - ΦΩΤΟ αναγνώστη
Ακινητοποιημένα παρέμειναν και τα οχήματα στη Γέφυρα της Μεταμόρφωσης, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε ταβόρεια προάστια της Αθήνας, όπως ενημέρωσε αναγνώστης του enikos.gr.
Δείτε τις φωτογραφίες:

Άνοιξαν οι ουρανοί στον Άγιο Στέφανο 
Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε και την περιοχή του Αγίου Στεφάνου.
Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στο Πάτημα Χαλανδρίου από την ισχυρή βροχόπτωση.
Μποτιλιάρισμα στην Εθνική Οδό στο ύψος της Κηφισιάς
Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στο ύψος της Κηφισίας, μετά την ξαφνική καταιγίδα που ξέσπασε το μεσημέρι στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία.
Δείτε  φωτογραφίες:
Σε "συντριβάνι" μετατράπηκε η Λεωφόρος Πεντέλης - ΦΩΤΟ αναγνώστη
Σε ποτάμι μετατράπηκεη Λεωφόρος Πεντέλης στο Χαλάνδρι εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr από τη σφοδρή βροχόπτωση ο δρόμος πλημμύρισε και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με μεγάλη δυσκολία. Πιθανότατα έσπασε κάποιος αγωγός με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας τεράστιος πίδακας νερού.
Χάος από την καταρρακτώδη βροχή στο γεφυράκι Μελισσίων - Φορτηγό σπρώχνει αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε 
Χάος προκάλεσε στους δρόμους των βορείων προαστίων η σφοδρή βροχόπτωση. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα γίνουν απροσπέλαστοι. Στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στο γεφυράκι Μελισσίων στην οδό Πεντέλης, ΙΧ ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός του ζήτησε τη συνδρομή οδηγού φορτηγού που ακολουθούσε.
Έτσι το φορτηγό έσπρωξε το ΙΧ μέχρι να ανέβει τη γέφυρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια