Θεμέλιος λίθος στον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό Ζεφυρίου (βίντεο)



Θεμέλιος λίθος στον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό  Ζεφυρίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με τις ευλογίες της εκκλησίας το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Ιουλίου, τέθηκε ο θεμέλιος λίθος του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας στο Ζεφύρι.
Αμέσως μετά την τελετή του Αγιασμού και τη συμβολική τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου μαζί με έναν μικρό σταυρό, δια χειρός του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας, μίλησε επιγραμματικά για τα έργα του Δήμου που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη  καθώς και για τον νέο Παιδικό Σταθμό Ζεφυρίου, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:
“Πριν 3 χρόνια περίπου Δήμαρχε, βάλαμε στο τραπέζι τα έργα του Δήμου μας για την πενταετία της διοίκησής μας, έργα που όλοι μαζί οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και πλέον υλοποιούμε.
Ένα από αυτά είναι και ο βρεφονηπιακός σταθμός ολοκληρωμένης φροντίδας στο Ζεφύρι στο χώρο που βρισκόμαστε σήμερα και αγιάζουμε τα θεμέλιά του με τις ευλογίες των πατέρων της εκκλησίας μας.
Ο χώρος όπου ξεκίνησε η κατασκευή του νέου κτηριακού έργου δεν επιλέχτηκε τυχαία αλλά ύστερα από πολύ σκέψη και αυτό με βασικό κριτήριο τη στήριξη της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Στυλιανού ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο ένα συγκρότημα Θρησκείας, Παιδείας και Αθλητισμού.
Βέβαια δεν σταματάμε εδώ, ούτε για το Ζεφύρι, ούτε για τα Άνω Λιόσια αλλά ούτε και για τη Χασιά, γιατί όπως και συ ο ίδιος Δήμαρχε έχεις πει και το συνυπογράφω ότι ο Δήμος γίνεται ένα απέραντο εργοτάξιο.
Θέλω να ευχαριστήσω εσένα προσωπικά για την εμπιστοσύνη σου, την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, τον Αντιπεριφερειάρχη μας Γιάννη Βασιλείου, τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Νίκο Μαραγκό, την Αρχιτέκτονα – Μηχανικό Ευγενία Καραμπίνη όλους τους συνεργάτες μου στην υπηρεσία για την στήριξή τους στην προσπάθειά μας ιδιαίτερα τον Γιάννη Λιάκο και την Μαρίνα Νικολοπούλου καθώς και όλους τους συναδέλφους μου Δημοτικούς Συμβούλους.”
Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος έκανε μια σύντομη περιγραφή του νέου Σταθμού αναφέροντας ότι:
·         Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής
·         Κύριος του έργου και φορέας κατασκευής είναι ο Δήμος Φυλής
·         Διευθύνουσα Υπηρεσία η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής
·         Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής
Το έργο αφορά στην κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας στην Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής στο Ο.Τ 54
Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, Α’ όροφο και περιβάλλοντα χώρο.
Ο συγκεκριμένος Βρεφονηπιακός Σταθμός θα διαθέτει τα παρακάτω Τμήματα:
1.       Τμήμα Βρεφών για βρέφη από 6 μηνών μέχρι 2,5 ετών
2.       Τμήμα νηπίων για παιδιά από 2,5 ετών μέχρι 6 ετών
3.       Τμήμα νηπίων με αναπηρία για παιδιά από 2,5 ετών μέχρι 6 ετών
Ο αριθμός βρεφών νηπίων και νηπίων με αναπηρία που θα φιλοξενούνται προσδιορίστηκε σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του Δήμου Φυλής.
Το κτιριολογικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στη μελέτη, ακολουθεί τις προδιαγραφές που ορίζονται από το νόμο. Τόσο αναφορικά με τα μετρικά στοιχεία όσο και με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας παραμονής, προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε ηλικίας φιλοξενούμενων παιδιών.
Ο περιβάλλοντας χώρος περιλαμβάνει παιδική χαρά με όργανα παιχνιδιού, πράσινο για παιχνίδι και περίπατο.
Ως στόχος τέθηκε να αποδειχθεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο θα ανήκει στην κατηγορία των κτιρίων χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.
Καταλήγοντας την ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας και απευθυνόμενος  στον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου και στον Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου υπογράμμισε τα εξής:
“Γιάννη Μαυροειδάκο και Γιώργο Κούρκουλε σε λίγο καιρό θα παραλάβετε προς χρήση ένα νέο κτηριακό συγκρότημα στολίδι για την περιοχή μας όπου με τη λειτουργία του θα συμβάλει ουσιαστικά στην κοινωνικοποίηση και την προετοιμασία των παιδιών για την υποχρεωτική εκπαίδευση.
Από το βήμα της εκδήλωσης μίλησε εν συνεχεία ο Αντιπεριφρειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου ο οποίος τόνισε πως παρά τις πολλές και μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στιγμές σαν αυτές είναι από τις πιο ευχάριστες και κορυφαίες. Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πολύ καλή συνεργασία του Δήμου Φυλής με την Περιφέρεια επισημαίνοντας πως από την πρώτη στιγμή υπήρξαν στόχοι και προσήλωση με απτά αποτελέσματα σαν το σημερινό.
Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί έχοντας από τον Δήμο Φυλής τις Μελέτες , τις διαδικασίες και τις δημοπρατήσεις του εκάστοτε έργου που μας λύνουν τα χέρια επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν δεκάδες ακόμη Προγραμματικές Συμβάσεις, δεκάδων εκατομμυρίων που βρίσκονται σε εξέλιξη»
Καταλήγοντας ο κος Γιάννης Βασιλείου ευχήθηκε ολόψυχα το έργο να είναι καλορίζικο.
Τη διαβεβαίωση ότι οσονούπω ακολουθούν εξίσου σημαντικά έργα όπως η θεμελίωση  του Ειδικού Γυμνασίου η ανάπλαση της λεωφόρου Φυλής και η έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων σε Δροσούπολη και Λίμνη έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ανακοινώνοντας και την ευχάριστη είδηση  της έγκρισης της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Δήμου Φυλής από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης με θερμά λόγια για τους πρώην Δημάρχους Ζεφυρίου Γιάννη Λάππα, Αποστόλη Ζέρβα και Φωτεινή Γιαννοπούλου υπογραμμίζοντας πως η στήριξη και οι νουθεσίες τους στο έργο του, είναι πολύτιμες.
Ο Χρήστος Παππούς κατέληξε τη σύντομη τοποθέτησή του με την επισήμανση ότι τώρα τα έργα αρχίζουν να παίρνουν «σάρκα και οστά».
Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι «Οι άνθρωποι που έχουν όραμα, παλεύουν κι εργάζονται για τον τόπο φέρνουν αποτελέσματα».  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στους πρώην Δημάρχους Ζεφυρίου και στη Φωτεινή Γιαννοπούλου επισημαίνοντας πως η στήριξη τους δείχνει τον Πολιτικό Πολιτισμό που πρέπει να διαπνέει έναν Δήμο προκειμένου να πηγαίνει μπροστά. «Θα κουραστούμε να πηγαίνουμε σε εγκαίνια αλλά το θέλουμε γιατί το έχουν ανάγκη οι συνδημότες  και ο τόπος μας» κατέληξε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου. 
Ιδιαίτερα χρήσιμες σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο έργο υπήρξαν τέλος οι αναφορές των πρώην Δημάρχων Ζεφυρίου Αποστόλη Ζέρβα και Φωτεινής Γιαννοπούλου.
Ο Αποστόλης Ζέρβας μνημόνευσε την οικογένεια Μπαϊρακτάρη στην οποία κι ανήκε το οικόπεδο όπου  θεμελιώθηκε και θα λειτουργήσει ο Βρεφικός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ζεφυρίου ενώ η Φωτεινή Γιαννοπούλου τόνισε πως το όραμα που σήμερα  υλοποιείται από τη Διοίκηση Παππού και την Περιφέρεια Αττικής, είχε ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του πρώην Δήμου Ζεφυρίου επί των ημερών της.
Τελειώνοντας η σεμνή τελετή ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς κάλεσε κα τους τρεις πρώην Δημάρχους Ζεφυρίου κοντά του προκειμένου να τους απευθύνει ευχαριστίες από καρδιάς, για την ολόπλευρη στήριξη τους.





Ακολουθούν χαρακτηριστικά video από την τελετή:

Τελετή Αγιασμού

Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου 

Χαιρετισμός Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού

Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκου

Χαιρετισμός Πρώην Δημάρχου Ζεφυρίου Αποστόλη Ζέρβα 



NEOS BREFONHPIAKOS ZEF02 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF03 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF04 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF05 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF06 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF07 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF08 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF09 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF10 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF11 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF12 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF13 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF14 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF15 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF16 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF17 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF18 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF19 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF20 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF21 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF22 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF23 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF24 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF25 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF26 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF27 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF28 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF29 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF30 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF31 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF32 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF33 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF34 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF35 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF36 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF37 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF38 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF39 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF40 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF41 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF42 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF43 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF44 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF45 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF46 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF47 - ΑντιγραφήNEOS BREFONHPIAKOS ZEF48 - Αντιγραφή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια