Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς:“Ο Δήμος μας δε χρωστάει σε προμηθευτές, δε χρωστάει σε εργαζόμενους είναι ισχυρός και τα Μεγάλα Έργα προχωρούν”





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις αναθέσεις, τις μελέτες και τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο Δήμο Φυλής αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Ιουλίου και στις τοποθετήσεις προ ημερησίας διάταξης.
Επισημαίνοντας πως οι “Αναθέσεις”  και οι “Μελέτες” είναι διαρκείς,  επεσήμανε ότι όλες γίνονται ακριβώς όπως προβλέπει ο νόμος και γι’ αυτό κι έχουν την έγκριση  του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
“Ήδη σήμερα που μιλάμε από τις αναθέσεις έχουν δρομολογηθεί  έργα όπως οι Στάσεις Λεωφορείων σε όλο το Δήμο, τα 9ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία, το Αίθριο της Αττικής Οδού, οι τάπητες νέας γενιάς για τα γήπεδα του Ακράτητου, του Πανοράματος και του Σπάρτακου, η αγορά πίσσας για την βελτίωση του οδοστρώματος, δημιουργία πεζοδρομίων κ.α”
Για τις απευθείας αναθέσεις ανέφερε ότι αυτές γίνονται αποκλειστικά σε συνδημότες επαγγελματίες, ώστε να στηριχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η τοπική οικονομία καθώς ο Δήμος έχοντας ρυθμίσει τα χρέη προηγούμενων ετών έχει τη δυνατότητα να το κάνει. “Όσο μας το επιτρέπει ο νόμος και για τις  προμήθειες  θέλουμε τους συνδημότες μας” πρόσθεσε.
Για τους τίτλους κτίσης ανέφερε ότι είναι απολύτως νόμιμοι και χρήσιμοι για την δυνατότητα εξειδικευμένων υπηρεσιών που παρέχονται στο Δήμο όπως στο Κοιμητήριο, την Κοινωνική Υπηρεσία αλλά και το Γραφείο Προμηθειών.
Για τις  Μελέτες τέλος ανέφερε ότι ήδη έχουν ως αποτέλεσμα 19 Προγραμματικές Συμβάσεις για μεγάλα έργα από την Περιφέρεια όπως τον Βρεφικό Σταθμό Ζεφυρίου που ξεκίνησε, το Ειδικό Σχολείο στη Λίμνη, τα Αντιπλημμυρικά έργα σε Λίμνη και Δροσούπολημ τη δημιουργία Πεζογέφυρας, την Ανάπλαση της Φυλής που ξεκινά τον Σεπτέμβρη και πολλά ακόμη.
Σε ότι αφορά στους εξωτερικούς Μελετητές υπογράμμισε ότι οι αναθέσεις γίνονται αυστηρά όπως ορίζει ο νόμος και γι’ αυτό κι έχουν την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Δεν παρέλειψε επίσης να απευθύνει για μια κόμη φορά τις ευχαριστίες του όχι μόνο στην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου αλλά και στην Τεχνική Υπηρεσία και το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς όπως υπογράμμισε, οι εμπεριστατωμένες μελέτες είναι το κυρίαρχο συστατικό για την κατάκτηση των μεγάλων έργων που έχει πετύχει ο Δήμος Φυλής.
“Ο Δήμος μας δε χρωστάει σε προμηθευτές, δε χρωστάει σε εργαζόμενους είναι ισχυρός και τα Μεγάλα Έργα προχωρούν” κατέληξε ο Δήμαρχος Φυλής.
Ακολουθούν  videos με τις θέσεις του




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια