Δωρεάν Δημοτική Συγκοινωνία καθιερώνει ο Δήμος Φυλής (βίντεο)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την καθιέρωση δημοτικής συγκοινωνίας, χωρίς εισιτήριο, απαντάει ο Δήμος Φυλής στην πρόκληση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των δημοτών.
Μετά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Δήμου για τη βελτίωση της λειτουργικότητας των υφιστάμενων γραμμών του ΟΑΣΑ, ο Δήμος προχωράει σε μια κίνηση ματ με στόχο να ενώσει τις συνοικίες του Δήμου μεταξύ τους, αλλά και με το κέντρο της πόλης και τον προαστιακό.
Το σχέδιο της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα εφαρμοστεί από τον ΟΑΣΑ, σύμφωνα με σύμβαση που ήρθε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Ιουλίου 2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Βασίζεται σε ειδική μελέτη που έλαβε υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και τις προτάσεις της διοίκησης του Δήμου και των δημοτών. Για το σκοπό αυτό είχε διανεμηθεί ειδικό ερωτηματολόγιο το οποίο είχε αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του Δήμου και των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Περιλαμβάνει δύο περιμετρικές γραμμές η πρώτη από τις οποίες καλύπτει το βόρειο τμήμα του Δήμου, συμπληρωματικά με τις υφιστάμενες γραμμές του ΟΑΣΑ, με έμφαση στον Αη Γιώργη, στη Δροσούπολη , στην Ευαγγελίστρια και στο Κέντρο της πόλης. Η δεύτερη ενώνει τη Ζωφριά, τον Άγιο Νικόλαο και το Ζεφύρι με το Κέντρο της πόλης και τον προαστιακό. Το συνολικό μήκος των δύο γραμμών είναι 17 χιλ. και θα λειτουργούν από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, εκτός Κυριακής.
Η Δημοτική συγκοινωνία θα εφαρμοστεί μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, με πρώτη την έγκριση της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Θα ακολουθήσει η έγκριση της σύμβασης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ. Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης στόχος του Οργανισμού είναι να μπει το σχέδιο σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου 2018, ώστε να εξυπηρετηθούν οι μαθητές στις μετακινήσεις τους.
Εισηγούμενος το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς δήλωσε ότι οι δύο γραμμές της δημοτικής συγκοινωνίας θα εφαρμοστούν πιλοτικά κι αν διαπιστωθεί ότι χρειάζονται βελτιώσεις ή προσθήκη νέας γραμμής θα αντιμετωπιστούν με τη συνεργασία Δήμου-ΟΑΣΑ. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφέρει, για να επισημάνει τη συμβολή τους, τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα και την επιστημονική συνεργάτιδα Μαρίνα Νικολοπούλου.  
 Video με την τοποθέτηση του Δημάρχου Φυλής στο Δημοτικό Συμβούλιο




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια