Ο Σύλλογος Τριτέκνων Φυλής έβαλε τις βάσεις και άνοιξε τη συζήτηση για τη νέα επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής που σχεδιάζεται.



   Μετά την απόφαση που πήρε η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ δίνοντας  μία ακόμη παράταση ζωής στο ΧΥΤΑ Φυλής μέχρι το 2020 , πήρε την πρωτοβουλία  ο Σύλλογος Τριτέκνων για να  ανοίξει η συζήτηση για αυτό το θέμα. 
   Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Ιουλίου μετά από το ανοικτό κάλεσμα που  απηύθυνε, παραβρέθηκαν στα γραφεία του συλλόγου σχεδόν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, σύλλογοι, συλλογικότητες  και ενεργοί πολίτες. Η συζήτηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού η αίθουσα αποδεικτικέ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που παραβρέθηκε.
   Η πρόεδρος του συλλόγου Κατερίνα Μπουχάρη άνοιξε την συζήτηση ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να κυλίσει αποκλειστικά  πάνω σε αυτή την απόφαση ώστε να βρεθούν οι βέλτιστοι τρόποι ώστε να μην υλοποιηθεί η απόφαση που πήρε η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ. Ας μείνουμε στα θετικά που προέκυψαν από αυτήν την συζήτηση :

  •    Η ενημέρωση από τον καρδιολόγο Κελεπούρη Παναγιώτη σχετικά με τις ασθένειες που προκύπτουν από τη μακρόχρονη λειτουργία χωματερών για τους κατοίκους .
  •    Οι γιατροί δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν από τι οφείλονται ο θάνατος ενός ανθρώπου αλλά μόνο στο  αίτιο που τον προκάλεσε.
  •    Ήδη η διοίκηση του Δήμου Φυλής όπως ενημέρωσε η Χρυσούλα Κουράση εκ μέρος του δημάρχου Χρήστου Παππού  έχει κινηθεί προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ώστε να ακυρωθεί η απόφαση. 
  •   Ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης ανέφερε τις θεσμικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν προς τους αρμόδιους ώστε να δοθεί ένα τέλος στον εφιάλτη. Η λύση αυτή θα πρέπει να δοθεί από την πολιτεία και θα πρέπει να μπει στο τραπέζι των λύσεων και η εξαγωγή των απορριμμάτων ίσως και εκτός Ελλάδας.
  • Ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Κώστας Λουμιώτης ανέφερε στην πρόσφατη συζήτηση στην ΠΕΔΑ  η οποία  κινήθηκε πάνω στην αύξηση κατά περίπου 5€/τόνο και όχι τόσο στο ρήγμα  που είχε σαν αποτέλεσμα το δεκαήμερο κλείσιμο του ΧΥΤΑ.
  • Το πλάνο που κατέληξαν οι σύλλογοι της περιοχής που παραβρέθηκαν για τις περαιτέρω κινήσεις που θα κάνουν.
    Αφήσαμε για το τέλος το σημείο που αμαύρωσε την εκδήλωση αφού δεν ολοκληρώθηκε η  τοποθέτηση του  Θωμά Μπιζά που ίσως να έδινε κάποια ενημέρωση για την στάση της συζύγου του.  Η έλλειψη  ψυχραιμίας από διάφορους θερμοκέφαλους οδήγησε σε εντάσεις , προπηλακισμούς και απειλές προς αυτόν με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν αρκετοί από όσους ήθελαν να αποκομίσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης
.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε τα παρακάτω που έχουμε αποκομίσει τα τελευταία χρόνια από την ενασχόλησή μας με το θέμα του ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής:

  • Είναι πολλά και διαφορετικά τα συμφέροντα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
  • Κανένας δήμαρχος Φυλής δεν μπορεί να κλείσει το ΧΥΤΑ.
  • Ο κάθε δήμαρχος Φυλής έχει απέναντί του τους υπόλοιπους 65 δημάρχους Αττικής που δεν θέλουν να διαχειριστούν τα απορρίμματα που παράγουν οι δημότες τους,
  • Αν δε χαράξουμε μια κοινή πορεία μεταξύ μας πως θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε σε αυτή  τα υπόλοιπα 3,000,000 κατοίκους της Αττικής που δεν θέλουν ούτε τα δικά τους απορρίμματα στην αυλή τους;


Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Τριών Τέκνων δήμου Φυλής:


Στις 2/7/2018 ο Σύλλογος γονέων τριών τέκνων του Δήμου Φυλής έκανε ένα ανοιχτό κάλεσμα που αφορούσε απόκλειστικα την απόφαση ότι πρέπει 1.500.000 Κυβικά μέτρα να πέσουν σε αναπλασωμενο χώρο.
Με την παρουσία τους μας τίμησαν οι εξής:
Από την διοίκηση του Δήμου Φυλής η Κα Χρυσούλα Κούραση που έχει και την ιδιότητα του νομικού.
Από την παράταξη Δυναμη συμμετοχής ο επικεφαλής Κο Δημήτριος Μπουραιμης.
Από την παράταξη ριζοσπαστική κίνηση ο επικεφαλής της ο Κό Κωνσταντίνος 
Λουμιώτης.
Από την παράταξη Ευπολις ο επικεφαλής Κο Γεώργιος Αβραμης.
Η ανεξάρτητη Περιφερειακή σύμβουλος η Κα Άικατερινη Σαφαρικα
Από την παράταξη ελληνική Αυγή του Δήμου Φυλής ο επικεφαλης ο Κό Θεόδωρος Τσελας με το επιτελείο του.
Από την Ο.Μ Ζεφυρίου ο Κό Τριαντάφυλλος Βαδεβουλης.
Ο ανεξάρτητος τοπικος σύμβουλος ο Κό.Αναστασιος Ατζαμπος.
Από το πράσινο κίνημα του Δήμου Φυλής ο συντονιστής ο Κό Νικόλαος Ντούρος.
Από συλλόγους που ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρωτοβουλία ηταν:
Ο Σύλλογος Γκρίζα.
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών του Δήμου Φυλής με μέλη του συμβουλίου του.
Ο Σύλλογος των Αρκάδων.
Ο Σύλλογος του Αιγέα.
Ο Σύλλογος Νέων του Δήμου Φυλής.
Ο Σύλλογος φυλασια.
Ο Σύλλογος Πανοράματος.
Από την συλλογικότητα του Δυτικόυ μέτωπου ο Κό Θωμάς Μπιζας μαζί με μέλη του.
Από την Ε.Λ.Μ.Ε ο Κό Χρήστος κουρνιωτης.
Από την ένωση γονέων και κηδεμόνων Άνω Λιοσίων το μέλος Παναγιώτης Λουμάκης.
Τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους.
Ένα μεγαλω ευχαριστώ το οφείλουμε σε κατοίκους και μέλη του συλλόγου μας που σε μια κατάμεστη αίθουσα και μέσα και έξω και παρολου την αφόρητη ζέστη περίμεναν υπομονετικά να ακούσουν τη πρόκειται να γίνει.
Επίσης να ευχαριστήσουμε τον Κο.Δημητριο Δαλλη που δέχτηκε να μας βοηθήσει και με ηχητική κάλυψη και με τις γνώσεις του στο θέμα ΧΥΤΑ αφού είναι ένας άνθρωπος που έχει κάνει συλλογικό αγώνα μαζι με κάποιους άλλους στο παρελθόν.
Βέβαια παρολου τις έντονες αντιπαραθέσεις που υπήρχαν που μας βρίσκουν αντίθετους σε τέτοιες κινήσεις θέλουμε να κρατήσουμε ότι
ακούστηκε:
Σε τη ενέργειες θα προβεί η Διοίκηση του Δήμου ώστε να γίνει προσφυγή της απόφασης όπως και την αντιπολίτευση τη κινήσεις προτείνουν να γίνουν .
Εμείς σαν Σύλλογος Γονέων τριών Τέκνων του Δήμου Φυλής θα συνεχίσουμε τον αγώνα αυτό (όχι άλλα σκουπίδια) και σε ποιο συλλογικό πλάνο καλώντας εγγράφως όλα τα ΔΣ των συλλόγων του Δήμου μας σε μια συνάντηση ώστε όλοι μαζί να συνταξομε μια επιστολή , εισήγηση και να την καταθέσουμε σε αρμόδιους φορείς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια