Κατανυκτική Λιτάνευση στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στη Χασιά



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε κλίμα κατάνυξης και παρουσία δεκάδων πιστών τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και η λιτάνευση της Αγίας Κυριακής στο γραφικό εκκλησάκι της Χασιάς, την παραμονή του εορτασμού της,  το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιουλίου.
Την περιφορά της ιερής Εικόνας ακολούθησε ανάμεσα στον κόσμο ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ελένη Λιάκου. Επικεφαλής της μεγαλόπρεπης πομπής χαρίζοντας τον εορταστικό τόνο στις ευλαβικές θρησκευτικές εκδηλώσεις,  τέθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής με τον μαέστρο της Νίκο Καλομοίρη.
Ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου και ιδιαίτερα αγαπητός ιερέας της Χασιάς Πρωτοπρεσβύτερος  Δημήτρης Παναγακόπουλος, ευχαρίστησε άπαντες για την παρουσία τους,  επισημαίνοντας πως τα μικρά εκκλησάκια της Χασιάς όπως και το ανακαινισμένο της Αγίας Κυριακής μένουν «ζωντανά» και συντηρούνται,  χάρη στην προσφορά και τις δωρεές του κόσμου καθώς  και τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής.  
Ο παπά Δημήτρης τέλος, κάλεσε το Εκκλησίασμα να συμμετέχει και στην Πανηγυρική Θεία λειτουργία που θα τελεστεί ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Κυριακής, το πρωί του Σαββάτου 7 Ιουλίου.
Ακολουθούν video με χαρακτηριστικές στιγμές






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια