Ειδήσεις, επανεμφανίσεις και εντάσεις στο Δ.Σ. Φυλής της Παρασκευής



   Πολλές ειδήσεις  και επανεμφανίσεις έκρυβε το μεσημεριανό Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 20 Ιουλίου , το οποίο ξεκίνησε με εικοσάλεπτη καθυστέρηση. 
    Από αυτά που μας έκαναν εντύπωση ήταν η επανεμφάνιση και παραμονή στα δημοτικά έδρανα του Γκίκα Χειλαδάκη. Η θέση που διάλεξε να καθίσει, μέχρι να κάνει την ερώτησή του και να αποχωρήσει, ήταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης παρόλο που δεν έχει μέχρι τώρα υπάρξει επιστολή παραίτησης από την παράταξη Νέα Εποχή. Την επανεμφάνισή τους έκαναν και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι που αποχώρησαν από τη Δύναμη Συμμετοχής Κώστας Σκαματζούρας και Θεοδόσης Δρόλιας. Πριν αποχωρήσουν, ο Κώστας Σκαματζούρας ζήτησε να έχει στα χέρια του μέχρι τη Δευτέρα το πόρισμα για το ΝΠΔΔ "Η ΠΑΡΝΗΘΑ". Ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ζήτησε εάν γίνεται να δοθεί το πόρισμα στους δημοτικούς συμβούλους.  Επίσης o δημοτικός σύμβουλος ζήτησε να γίνει κάτι επιτέλους με τα ανώνυμα του διαδικτύου. Στην παρέμβαση του  ζήτησε να παρθεί καταδικαστική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για αυτήν την κατάσταση που επικρατεί αφήνοντας αιχμές ότι πίσω από αυτά κρύβονται άνθρωποι του δήμου. Στην τοποθέτησή του αναφέρει επίσης " Εμείς κάναμε εφημερίδα , τα φιλικά νέα, και αυτά τα site λένε πως την πληρώνει ο δήμος." όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.
  Ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ξεκαθάρισε πως αυτό το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει και να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες ώστε να αποκαλυφτούν όσοι κρύβονται πίσω από αυτά. Προέτρεψε μάλιστα όλους όσους θίγονται να  προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας να μπαίνει και το δικό του όνομα σε αυτές τις προσφυγές. Ανάφερε επίσης πως ο ίδιος δεν είναι χρήστης του διαδικτύου αλλά ούτε έχει το χρόνο να ασχοληθεί αυτή τη στιγμή γιατί είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες ανεύρεσης των 21.000.000 € που λείπουν από τα ταμεία του δήμου κατά την περίοδο 2011-2014.   Κάπου εκεί δόθηκε το ζητηθέν πόρισμα και αποχώρησαν από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, μάλλον θα τελείωσε η υπέρμετρη κατανόηση που είχαν, παίρνοντας μαζί τους και τον σύμβουλο έκδοσης της νέας εφημερίδας.
  Εκτενή αναφορά έγινε για την απόφαση του ΕΔΣΝΑ να ρίξει σκουπίδια πάνω στα σκουπίδια. Επίσης  σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει ο δήμος καθώς επίσης ότι το θέμα έχει φτάσει και στη βουλή με τις ερωτήσεις  δύο ανεξάρτητων βουλευτών.

    Στη συνέχεια έγινε αναλυτική συζήτηση των θεμάτων για τη δημιουργία των δύο δωρεάν γραμμών της δημοτικής συγκοινωνίας μήκους 17 χιλιομέτρων σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ.  Τα θέματα αυτά  τα καταψήφισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Τσουμπρής. 

   Ένας ακόμη βρεφονηπιακός σταθμός ξεκινάει,  αυτή τη φορά στη Δ.Ε Φυλής,  αφού εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής με το Δήμο Φυλής για το έργο αυτό.
   Την οργή του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Κρητικού πυροδότησε η απόφαση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  Ζωής Αρβανιτάκης να αναβάλει  το θέμα "Νέος Κανονισμός Λειτουργίας Κοιμητηρίων" αφού οι υπηρεσίες δεν τον έχουν ολοκληρώσει. 
 Ακολουθεί βίντεο από το διάλογο που ακολούθησε:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια