Πιστοί στο τάμα τους στον Προφήτη Ηλία οι Χασιώτες





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με κατάνυξη γιορτάστηκε, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής Ελένης Λιάκου, η μνήμη του Προφήτη Ηλία στο ομώνυμο γραφικό ξωκλήσι,  που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, πάνω από τη δεξαμενή, στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.
Χθες το απόγευμα δεκάδες πιστοί παρέστησαν στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετά κηρύγματος και αρτοκλασίας χοροστατούντος του εφημέριου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φυλής πατέρα Δημήτριου Παναγακόπουλου.
Σήμερα το πρωί ανήμερα της γιορτής του πύρινου και Θεόσταλτου Προφήτη εψάλη Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Παρά το γεγονός ότι η ημέρα είναι εργάσιμη οι κάτοικοι της Φυλής δεν ξέχασαν το τάμα τους. Έτσι μικροί και μεγάλοι προσήλθαν ανηφορίζοντας πεζή στο βουνό, προκειμένου να τιμήσουν την ανάληψη του Προφήτη Ηλία.
Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε με  κατάνυξη στο πανέμορφο περιβάλλον που ορθώνεται το γραφικό ξωκλήσι. Οι Ύμνοι προς τιμήν του «Επίγειου Αγγέλου και Επουράνιου Ανθρώπου» Προφήτη Ηλία που έψαλλαν με αρμονία  και βαθιά πίστη ο πατέρας Δημήτριος και ο ψάλτης Γιώργος Καπώνης άγγιζαν κατευθείαν την καρδιά των πιστών γεμίζοντάς την με ελπίδα, ηρεμία και ψυχική ευφορία. Η  καταπληκτική καλλιφωνία ιερέα  και ψάλτη και η καθαρότητα της φωνής και της άρθρωσης τους καθήλωσαν τους πιστούς βυθίζοντας τους, στο θαύμα της προσευχής.
Οι εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την λιτάνευση της Ιερής εικόνας η οποία αποτελεί  αφιέρωμα των κατοίκων της Χασιάς, σε εκπλήρωση σχετικού τάματος το οποίο υλοποίησαν  στη γιορτή του Προφήτη στις 20 Ιουλίου του 1975.
«Είμαστε εδώ, είμαστε ψηλά, γιατί ο Προφήτης, μας ανεβάζει στον ουρανό και μας δείχνει ότι δεν είμαστε μόνοι μας αλλά έχουμε πλήθος Αγίων και Προφητών επουράνιων συμπαραστατών αρκεί να έχουμε αγάπη, ομόνοια και πίστη στην καρδία μας» υπογράμμισε μετά την ολοκλήρωση της λιτάνευσης ο εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φυλής πατέρας Δημήτριος Παναγακόπουλος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια