Ταξίδι στο χρόνο για τους μαθητές των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου.


    Λίγο πριν το τέλος κάθε σχολικής χρονιάς για να αποχαιρετήσουν την σχολική χρονιά είθισται  να κλείνει με μία ψυχαγωγική και εκπαιδευτική ημερήσια εκδρομή.  Τα παιδιά των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών Ζεφυρίου επισκέφτηκαν το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας. Από νωρίς γονείς,παιδιά και οι δασκάλες τους επιβιβάστηκαν στα πούλμαν και κατευθύνθηκαν προς το Λαύριο για να ζήσουν μια νέα εμπειρία στο καταπράσινο βιωματικό, θεματικό, ψυχαγωγικό εκπαιδευτικό πάρκο. 
 Εκεί τους περίμενε το επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό του πάρκο που τους ταξίδεψε  στο πίσω στο χρόνο με επίσκεψη στο παραδοσιακό Χωριουδάκι του Πάρκου περιήγηση στα στενά του δρομάκια αλλά και γνωριμία με όλους τους Παλιούς Επαγγελματίες! Περίπατος στους βιολογικούς Αμπελώνες του Πάρκου και πέρασμα από τα παραδοσιακά Πέτρινα Πατητήρια, τις Ξύλινες Στροφιλιές, τη Μηχανή Διαλογής Σταφίδας, το Κελάρι...Τα τρία παραδοσιακά Ελαιοτριβεία.Ώρα για τα Σιτηρά και τα Δημητριακά! Η Μαγδάλω η υπομονετική Γαϊδουρίτσα, είναι έτοιμη να αλωνίσει το σιτάρι στο Πέτρινο Αλώνι και τέλος...στο Νερόμυλό του Χωριού για το αλεύρι!!!Βόλτα στη Γέφυρα της Λίμνης, τάισμα και παιχνίδι με τις Πάπιες αλλά και με τις ναζιάρες κατσικούλες μας, την Κλειώ και την Αφρούλα!!!
Αλλά οι εκπλήξεις δεν έχουν τέλος!!!
 Αφού ταξίδεψαν ακόμη πιο πίσω στο χρόνο, στην  Εποχή των Δεινοσαύρων με τα μοναδικά εκθέματα που η έκθεση   είναι επιμελημένη από συνεργάτες του ΑΠΘ. Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος και παράλληλα λειτουργεί έκθεση που καλύπτει όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής του πλανήτη.Κύριος σκοπός είναι η προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό, η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης Βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια