Μεγάλο το έργο της Διοίκησης του Χρήστου Παππού στον τομέα της Παιδείας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεγάλο το έργο της Διοίκησης του Χρήστου Παππού στον τομέα της Παιδείας

Πολύ σημαντικό είναι το έργο της σημερινής διοίκησης του Δήμου στον τομέα της Παιδείας.
Α.  Αναφορικά με τις ενέργειες για την ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, στη συνοικία της Ζωφριάς πρέπει να αναφερθεί ότι η διοίκηση του Δημάρχου Χρήστου Παππού:
ü  Έλαβε  την έγκριση της Επιτροπής Αναγκαιότητας για την ανέγερση του Σχολείου.
ü  Απαλλοτρίωσε την έκταση που προορίζεται για την ανέγερση του σχολείου και πλήρωσε τους ιδιοκτήτες.
ü  Σύνταξε τη μελέτη ανέγερσης του Σχολείου.
ü  Υπέβαλε τη μελέτη και όλα τα δικαιολογητικά στην ΚΤΥΠ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί  το έργο από το ΕΣΠΑ.
Β. Εξάλλου, στο θέμα της σχολικής στέγης, στην παρούσα διοίκηση Παππού:
ü  Αποπερατώθηκε, εξοφλήθηκε, εξοπλίστηκε και αδειοδοτήθηκε το 10ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων.
ü  Αποπερατώθηκε, ηλεκτροδοτήθηκε, αδειοδοτήθηκε και εντάχθηκε στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ ο Βιοκλιματικός Παιδικός Σταθμός της Ζωφριάς, που είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από τη διοίκηση Παππού την περίοδο 2007-2010.
ü  Θεμελιώθηκε ο νέος Παιδικός Σταθμός Ζεφυρίου.
ü  Εγκρίθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ του νέου Παιδικού Σταθμού στη συνοικία Δροσούπολη Άνω Λιοσίων (Οικοδομικό Τετράγωνο 835).
ü  Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και υπογράφηκε η σύμβαση της ΚΤΥΠ ΑΕ με τον εργολάβο για την ανέγερση του Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων στο Πάρκο Πόλης.
ü  Βρίσκεται στη φάση της υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια το έργο ανέγερσης Παιδικού Σταθμού στη Δημοτική Ενότητα Φυλής, στη θέση ΖΑΪΤΟ.
ü  Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία τοποθέτησης νέων αιθουσών βαρέος τύπου στο 10ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων.
ü  Ανακατασκευάζεται το διδακτήριο του πρώην ΕΠΑΛ που αναμένεται να στεγάσει το 11ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων.
ü  Προγραμματίζεται ανακατασκευή των σχολικών αυλών μέσω του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών.
Γ. Στο θέμα της ανακατασκευής-επισκευής σχολικών μονάδων, επί της σημερινής διοίκησης ανακατασκευάστηκαν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων (Ζωφριά), το 2ο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου και διαμορφώθηκε ο αύλειος χώρος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου. Επίσης ανακατασκευάστηκαν πλήρως το 1ο νηπιαγωγείο, το 8ο-10ο νηπιαγωγείο στα Άνω Λιόσια και το 4ο νηπιαγωγείο Ζεφυρίου.
Δ. Εργασίες τακτικής συντήρησης, επισκευών και αντικατάστασης εξοπλισμού έγιναν σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.
Ε. Δημιουργήθηκε και λειτουργεί το Κέντρο Εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που απευθύνεται σε όλους τους δημότες.
ΣΤ. Τέλος, επί διοίκησης Παππού, την περίοδο 2007-2010, ανεγέρθηκαν 3 σχολεία και συγκεκριμένα το 4ο  Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο και το ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων.
«Έχουμε παρουσιάσει ένα πολύ σημαντικό έργο στην Παιδεία. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την Εκπαιδευτική Κοινότητα. Η Παιδεία είναι η μεγάλη προτεραιότητά μας, γιατί από αυτή εξαρτάται το μέλλον του Δήμου μας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια