Βουλή-«Κλεισθένης 1»: Σήμερα (12-7) η ψήφιση ν/σ & επίμαχων τροπολογιών (live)


   Συνεχίζεται και πιθανότατα ολοκληρώνεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι». Πρόκειται για συζήτηση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς:
-Μετά την αντίδραση των ΑΝΕΛ που ζητούν πλαφόν 3% στην απλή αναλογική των αυτοδιοικητικών εκλογών, η πλειοψηφία για τις επίμαχες διατάξεις αναμένεται να είναι οριακή.
-Ερώτημα αποτελεί η στάση της ΝΔ από την οποία εν πολλοίς θα εξαρτηθεί, αν η τροπολογία για την κατάτμηση Β΄Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής θα ψηφισθεί από 200 βουλευτές και, άρα, θα εφαρμοσθεί από τις επόμενες εκλογές.
-Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίνειτροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αλλάζει την ημερομηνία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, δείχνοντας τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019.
Αναλυτικά η ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  ΔΙΑΤΑΞΗ της Βουλής:  
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΝΕ΄
Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018
Ώρα 15.00΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΝΣΤ΄
Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018
Ώρα 10.00΄
ΣΧΕΔΙΟ  ΝΟΜΟΥ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής – Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ [Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»] – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟ.ΔΣ.Α. – Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Μαρία Θελερίτη και Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης.
Σημείωση: Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίαση της 9ης Ιουλίου 2018 τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε δύο (2) έως τρεις (3) συνεδριάσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια