Η Ο.Μ. Φυλής αποφασίζει για επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.


     Με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση της ολομέλειας της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Φυλής με βασικό θέμα τις  αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον "Κλεισθένη 1", αλλά και  προτάσεις για την ανάδειξη του επικεφαλής  της τοπικής παράταξης μπαίνουμε στον πειρασμό να προβούμε σε μία ανάλυση. Η απόφαση που θα παρθεί σίγουρα θα φέρει μεταβολές στο συσχετισμό δυνάμεων σε τοπικό επίπεδο.
    Το σημερινό σκηνικό:
 Στον πολιτικό στίβο οι  επίσημοι "παίκτες"  είναι  οι παρατάξεις Παππού, Μπουραΐμη, Τσιουμπρή , Αβράμη και Τσέλα που θα διεκδικήσουν τη διοίκηση του Δήμου Φυλής, όπως έχουν ανακοινώσει.  Αύριο θα αποφασιστεί από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής αν θα προσθέσουν έναν νέο παίχτη στο σκηνικό ή όχι.
   Τα πιθανά ενδεχόμενα:
    Το ενδεχόμενο να αναλάβει ανδρικό όνομα την αρχηγία της παράταξης φαίνεται πως  απομακρύνεται, αφού δεν υπάρχουν και πολλοί ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της λύσης.
   Έντονα ακούγεται το όνομα μιας γυναικείας παρουσίας που άφησε το στίγμα της στις τελευταίες εκλογές, ώστε να διεκδικήσει τη θέση της επικεφαλής της παράταξης.  Η δυναμική τότε του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άτυπη συνεργασία που είχε ακουστεί ότι είχε  με το Δημήτρη Μπουραΐμη, ήταν αυτή που της έδωσε την ώθηση να φτάσει μια ανάσα από τα βουλευτικά έδρανα .  Η πολιτική χημεία που είχε ειπωθεί ότι αναπτύχθηκε μεταξύ τους και έφερε την τότε  επιτυχία της, ίσως προετοιμάζει το έδαφος να επαναληφθεί αντίστροφα σήμερα σε δημοτικό επίπεδο.
   Αντίθετα το αποτυχημένο πείραμα με τη Ριζοσπαστική Κίνηση σε συνδυασμό με τις συναινέσεις που απαιτεί ο "Κλεισθένης1" είναι αυτό που προβληματίζει μια μερίδα των μελών της Ο.Μ. και αναδύεται το δίλημμα αν πρέπει να "κατέβει" παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ή να στηριχθεί μια από τις ήδη υπάρχουσες προσχωρώντας σε αυτές μέλη της Ο.Μ.
   Το μόνο σίγουρο είναι ότι με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα υπάρξουν νέα δεδομένα που θα πρέπει να αξιολογηθούν για τη διαμόρφωση του νέου σκηνικού στο πολιτικό τοπίο!
   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια