ΚΚΕ : « Για την τελευταία εξέλιξη στο ΧΥΤΑ Φυλής »



« Για την τελευταία εξέλιξη στο ΧΥΤΑ Φυλής »
Δεν πέρασαν λίγες μέρες μετά τη μεγάλη κινητοποίηση σωματείων και φορέων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής με αίτημα να κλείσει η χωματερή και το πρόβλημα ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα.
Τις προηγούμενες μέρες παρουσιάστηκε ρήγμα στο χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών, το οποίο μεγάλωσε λόγω της νεροποντής που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η χωματερή μέχρι την Πέμπτη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Και το τελευταίο αυτό περιστατικό, που πρέπει να ληφθεί ως προειδοποίηση για πιο σοβαρά στο μέλλον,  καταδεικνύει την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τη συνέχιση λειτουργίας του υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ Φυλής, μιας πραγματικής υγειονομικής βόμβας. Πρέπει εδώ και τώρα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ, της υγείας συνολικά του λαού και του περιβάλλοντος.
H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για το αίσχος της χωματερής και για τον μη έγκαιρο εντοπισμό και προετοιμασία κατάλληλων χώρων, που ήδη αποδεικνύονται αναγκαίοι. Συνυπεύθυνες είναι οι διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ.
Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα του λαού της περιοχής για να κλείσει οριστικά η χωματερή, για να υπάρξει διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού.
12- 6- 2018

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια