Πλήρης επιβεβαίωση - Το σκουπιδοβουνό...έσκασε!


 Γράφει ο Αντ. Δεωνάς 
Τα είχαμε πει και τα είχαμε γράψει στο «Pitsounicity.gr» αλλά δεν άκουγε κανείς, ότι το «βουνό» του ΧΥΤΑ θα σκάσει, τελικά...έσκασε και τώρα όλοι τρέχουν και δεν φτάνουν! Εν τω μεταξύ, δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΔΣΝΑ
Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) που να ενημερώνει τους Δήμους, γι αυτό το μεγάλο θέμα που «έσκασε» και που όλοι δυστυχώς...περιμέναμε!
Ο ΧΥΤΑ Φυλής που εξυπηρετεί ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής , έκλεισε αιφνιδίως σήμερα Δευτέρα 11/06/2018 προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στους Δήμους και μέχρι αυτή την ώρα κανείς δεν γνωρίζει πόσες μέρες θα διαρκέσουν. Ο ΕΔΣΝΑ και η κ. Δούρου δεν εξέδωσαν μέχρι στιγμής ούτε ανακοίνωση. Το «pitsounicity.gr» συνεπές στις δεσμεύσεις του, ότι θα παρακολουθεί από κοντά τα θέματα των απορριμμάτων, βρέθηκε από τους πρώτους στο χώρο του ΧΥΤΑ και με πλούσιο φωτορεπορτάζ και ρεπορτάζ θα ενημερώσει τους Δημάρχους, κάτι που δεν έκανε ο ΕΔΣΝΑ ως όφειλε.
Μάθαμε λοιπόν ότι την ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων έχουν αποκλειστικά οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του ΕΣΔΝΑ που διαθέτουν και ακριβά μηχανήματα για το σκοπό αυτό. Όμως κάτι δεν πήγε καλά στην διαχείριση με αποτέλεσμα να ξεκινήσει κατολίσθηση των απορριμμάτων στο χώρο κατασκευής του νέου έργου που θα δώσει ζωή στο ΧΥΤΑ Φυλής μέχρι το καλοκαίρι του 2019.
Φωτό 2 - Β΄ Φάση
Όσο είμαστε στο χώρο του ΧΥΤΑ αντιληφθήκαμε μια δραστηριότητα της ιδιωτικής εταιρείας που κατασκευάζει το έργο. Στην συνέχεια μάθαμε ότι δόθηκε επείγουσα εντολή από τον ΕΔΣΝΑ στην ιδιωτική εταιρεία να ξεκινήσει εργασίες για την αποτροπή δυσμενέστερων καταστάσεων. Δηλαδή, παίρνουν τα απορρίμματα από το βουνό της Β' Φάσης (φωτό 1-2) που δημιουργήθηκε το ρήγμα και τα πάνε στη Α' Φάση (φωτό 3-4) που ουσιαστικά έχει κλείσει και γίνεται αποκατάσταση.
Από πληροφορίες μας φαίνεται, ότι για λόγους ασφαλείας δεν θα πλησιάσει κανένα απορριμματοφόρο στο χώρο τις επόμενες 2-3 ημέρες και στην συνέχεια για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα χρειαστούν ημέρες πέραν της εβδομάδας, δηλαδή θα μπαίνουν τα απορριμματοφόρα με το «σταγονόμετρο» για να ξεφορτώσουν. Το θέμα στο ΧΥΤΑ Φυλής είναι πολύ σοβαρό. Το «pitsounicity.gr» θα παρακολουθεί το θέμα και τις επόμενες ημέρες. Θα ενημερώνει τους Αυτοδιοικητικούς για το τι συμβαίνει, εκτός και αν η κ. Ρ. Δούρου αποφασίσει να ενεργοποιηθεί στα καθήκοντα της.

ΠΗΓΗ:http://www.pitsounicity.gr/dimos-fylis-2/15251-pliris-epivevaiosi-to-skoupidovouno-eskase

Φωτό 3 - Α΄ Φάση

Φωτό 4 - Α΄ Φάση

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια