Καταβολή αποζημίωσης ρυμοτομούμενων ακινήτων στον Δήμο Φυλής


Σύμφωνα με τη Σύνοψη διαμεσολάβησης του ΣτΠ:
Ιδιοκτήτες ακινήτων στη Δηµοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων του Δήµου Φυλής - και συγκεκριµένα στις Πολεοδοµικές Ενότητες Άνω & Κάτω Λίµνη, Άγιος Γεώργιος, Ζωφριά ΙΙ και Άγιος Ιωάννης – διαµαρτυρήθηκαν στον Συνήγορο του Πολίτη για τη µακροχρόνια δέσµευση των ιδιοκτησιών τους και τη µη προώθηση, από τον ?ήµο, των εκ του νόµου προβλεπόµενων διαδικασιών περί καταβολής αποζηµίωσης.
Η Ανεξάρτητη Αρχή ζήτησε, µε σειρά εγγράφων και τηλεφωνικών επαφών, την άμεση δρομολόγηση των σχετικών διαδικασιών και επιπλέον διοργάνωσε στα γραφεία της, στις 25 Ιουλίου 2016, συνάντηση εργασίας µε τον Δήμαρχο Φυλής και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, µε σκοπό την οικοδόμηση σχέσεων ουσιαστικής και αποτελεσματικής συνεργασίας επί του θέματος.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Συνήγορος επεσήμανε ότι η επί μακρόν και πέραν των συνταγματικά ανεκτών χρονικών ορίων διατήρηση των πολεοδομικών βαρών επί των παραπάνω ακινήτων αφενός προσλαμβάνει επαχθή και καταχρηστικό χαρακτήρα, επιφέροντας την οικονομική και νομική αναίρεση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας, αφετέρου ενέχει, για τον λόγο αυτό, τον κίνδυνο ανατροπής κρίσιμων ρυθμίσεων του πολεοδομικού σχεδίου µέσω της άσκησης, εκ μέρους των θιγομένων, σχετικών δικαστικών προσφυγών. Περαιτέρω, η Ανεξάρτητη Αρχή υπογράμμισε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των σχετικών διοικητικών διαδικασιών για την εξασφάλιση και αξιοποίηση των προβλεπόμενων κοινόχρηστων χώρων και τη συνακόλουθη βελτίωση των όρων διαβίωσης των δημοτών.
Μετά τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη, κατεβλήθη στους δικαιούχους από τον Δήμο Φυλής, έως τις αρχές του έτους 2018, το σύνολο των σχετικών αποζημιώσεων.
Πηγή:https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=210744

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια