Αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή του "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι"

Το μήνυμα της Αυτοδιοίκησης, όπως προβλήθηκε χθες στις κυριακάτικες Εφημερίδες

  Ειλημμένη είναι η απόφαση από το πρωθυπουργικό επιτελείο και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για μετάθεση των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον Μάιο για τον Οκτώβριο του 2019.
Το νομοσχέδιο βρίσκεται σήμερα στην ΚΕΝΕ και αύριο εισάγεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και προβλέπει την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και την διεξαγωγή του Β΄ Γύρου  την επόμενη Κυριακή, 20 Οκτωβρίου.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την κατάτμηση της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών σε τρεις μικρότερες εκλογικές περιφέρειες, όπως και την κατάτμηση της Περιφέρειας Αττικής σε δυο περιφέρειες.
Με υπουργική απόφαση, τέλος, η Μακρόνησος φεύγει από την Τζια και στο εξής θα ανήκει στο Δήμο Λαυρίου.
Ο «Κλεισθένης» περιέχει και την πρόβλεψη για σύσταση Επιτροπής Ειδικών, η οποία και θα εισηγηθεί τον τρόπο με τον οποίο θα κατοχυρωθεί το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας.
Ήδη πάντως από το Σαββατοκύριακο μήνυμα της Αυτοδιοίκησης προβλήθηκε σε κυριακάτικες εφημερίδες που ανέφερε:

Διαλύουν τους Δήμους, το Κράτος, τις Ζωές μας” 
     το Σχέδιο “Κλεισθένης I” που προωθεί προς ψήφιση η Κυβέρνηση:
-  Διαλύει τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες.  Θα προκαλέσει ακυβερνησία και παράλυση στην καθημερινή τους λειτουργία.  Θα ευνοήσει τη διαφθορά και τη συναλλαγή.
-  Ενισχύει τον ασφυκτικό έλεγχο της Αυτοδιοίκησης από το Κράτος, αντί να προωθεί την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων, όπως συμβαίνει στις κοινωνίες που ευημερούν.
-  Αυξάνει το φορολογικό βάρος των πολιτών
-  Δυσχεραίνει την καθημερινότητά μας, αφού καθιστά δύσκολη την εκτέλεση έργων και την παροχή σημαντικών υπηρεσιών που σήμερα παρέχονται από τους Δήμους
-  Δημιουργεί πολιτική αστάθεια, αφού δεν διασφαλίζει στο Δήμαρχο τη δυνατότητα να υλοποιήσει το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε.

Το ανώτατο θεσμικό όργανο της Αυτοδιοίκησης υπογραμμίζει ότι για να πάμε επιτέλους μπροστά, η Ελλάδα, η Αυτοδιοίκηση, οι τοπικές μας κοινωνίες, χρειαζόμαστε ένα άλλο Κράτος.  Πολιτική και κοινωνική σταθερότητα.  Κυβερνησιμότητα στους Δήμους.  Χρειαζόμαστε πολιτικές που υπηρετούν την απλή λογική και δίνουν προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.
Αν επιτρέψουμε να διαλυθούν οι Δήμοι, θα διαλυθούν οι ζωές μας”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια