Δυναμικό “παρών” από τους Συλλόγους του Δήμου Φυλής στον εορτασμό της Παναγίας της Αρβανίτισσας στο Ίλιον



Δυναμικό “παρών” από τους Συλλόγους του Δήμου Φυλής στον εορτασμό της Παναγίας της Αρβανίτισσας στο Ίλιον
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Θερμή υπήρξε η ανταπόκριση των Αρβανίτικων Συλλόγων του Δήμου Φυλής στο κάλεσμα της “Ένωσης Λιοσιωτών Ιλίου” για τον εορτασμό της Παναγίας της Αρβανίτισσας που εορτάστηκε με λαμπρές τιμές το πρωί της Κυριακής 10 Ιουνίου.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις τελέστηκαν με μεγαλοπρέπεια στον Ιερο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, για 4η συνεχόμενη χρονιά. Πρόκειται για μια εορτή που έχει καθιερωθεί από την Ένωση Λιοσιωτών και εορτάζεται σύμφωνα με το Ορθόδοξο Ημερολόγιο 63 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.

Από το Δήμο Φυλής έδωσαν το παρών, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων η “ΓΡΙΖΑ” Γιώργος Καραϊσκάκης, με Γριζοφόρες, ο Σύλλογος Γυναικών Φυλής η “ΦΥΛΑΣΙΑ” και μέλη των Παραδοσιακών Τμημάτων της Δημοτικής Ενότητας Φυλής.
Εξάλλου σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η “Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου” ηχηρό “παρών”  έδωσαν στις λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις, η Βουλευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ. κ. Άννα Καραμανλή, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιλίου κ. Αντώνης Κακούρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Δ. Γαλούνης, Χ. Γκόνης, Α. Κοκκονάκης, Γ. Κανελλόπουλος, Π. Πατακιάς, το μέλος της Β5 ΝΟΔΕ κ. Χ. Αλεξανδράτος , η Πρόεδρος Ενώσεως Συλλόγων Γονέων Ιλίου , μέλος του Συλλόγου Γυναικών Θράκης" Δόμνα Χατζηαντωνίου Βισβίζη" κ. Γ. Ανδρεάδη , η Πρόεδρος των Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Ιλίου κ. Α. Θεοδώρου και εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων: Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Καματερού "Το Γιορντάνι", Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, Σωματείο Ελληνικών Χορών και  Λαογραφικών Ερευνών "Ελληνική Παράδοση" που μαζί και με τους Συλλόγους του Δήμου Φυλής πλαισίωσαν με τα αγήματα τους, την εικόνα της Παναγίας κατά την Ιερή Λιτάνευση.
Τον εορταστικό τόνο στην εκδήλωση έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Ιλίου.
Το φωτογραφικό υλικό μας παραχώρησαν ευγενώς η Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου και κ. Γιώργος Νίκας και ο ταμίας της Γρίζας κ. Νίκος Γεώργας που επίσης συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Και του χρόνου!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια