Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ΠΕ.ΣΥ. της 21 Ιουνίου (βίντεο)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 21 Ιούνη προχωρήσαμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Αττικής όπου συζητήθηκε η κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής. Στις παρεμβάσεις τους οι εκπρόσωποι μας αναφέρθηκαν στο αίσχος της χωματερής που εδώ και 60 χρόνια βλάπτει την υγεία και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής όσων ζουν και δουλεύουν στη Δυτική Αθήνα και στο Θριάσιο και απαίτησαν το οριστικό κλείσιμο της.  Σημείωσαν ότι το πρόσφατο ρήγμα στο χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών, που είχε ως συνέπεια το κλείσιμο της χωματερής και τόνους σκουπιδιών στις γειτονιές της Αττικής, είναι μια ακόμα απόδειξη του υπερκορεσμού της χωματερής. Ανέδειξαν τις ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής που το 2014 εκλέχτηκε με σημαία το άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.
Η Περιφερειάρχης  κ.Δούρου απουσίαζε από την αίθουσα κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της συζήτησης. Εμφανίστηκε κάτω από την πίεση του συγκεντρωμένου κόσμου και πήρε το λόγο για να μας πει προκλητικά ότι θα προχωρήσει σε 6 νέες χωματερές στην Αττική, ανάμεσα τους , στο παλιό Λατομείο Μουσαμά, στο Γραμματικό κ.α. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει λαϊκή κινητοποίηση γιατί θα βρει μπροστά τη διοίκηση της Περιφέρειας!
Είναι προκλητικοί! Όχι μόνο δε λένε κουβέντα για το μέλλον της χωματερής, αλλά μας «υπόσχονται»  και νέες χωματερές, απαιτώντας σιγή νεκροταφείου από το εργατικό-λαϊκό κίνημα.
Δεν έχουμε δυο ζωές για τους χαρίσουμε τη μία! Μας καταδικάζουν να ζούμε δίπλα στα σκουπίδια, στέλνουμε στα σκουπίδια την αντιλαϊκή πολιτική τους που θέλει να μας συμβιβάσει με τη φτώχεια, την ανεργία και τη χωματερή.
Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα! Συνεχίζουμε αποφασιστικά!
Καλούμε την Πέμπτη 5 Ιούλη στις 7μ.μ σε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ 










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια