Πρόγραμμα σπουδών με επιδότηση ΕΣΠΑ για νέους συνδημότες μας 18 -24 ετών εξασφάλισε η Τζένη Μπάρα




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα σπουδών με επιδότηση ΕΣΠΑ για νέους συνδημότες μας
18 -24 ετών εξασφάλισε η Τζένη Μπάρα
Σε ένα πρόγραμμα ταχύρρυθμων σπουδών με επιδότηση, και προοπτικές για τους συμμετέχοντες εξασφάλισε τη συμμετοχή του Δήμου Φυλής, η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Προνοιακής Πολιτικής Τζένη Μπάρα, η οποία σε συνεργασία με γνωστό ΙΕΚ δίνει την δυνατότητα -μέσω ΕΣΠΑ- σε νέους ανθρώπους της περιοχής να κάνουν μια αρχή στην αγωνιώδη αναζήτησή τους για επαγγελματική αποκατάσταση.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους δημότες ηλικίας 18-24 ετών οι οποίοι διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ, και έχουν ολοκληρώσει το Γυμνάσιο ή το Λύκειο. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν  2 με 2,5 μήνες και οι ειδικότητες που διδάσκονται αφορούν το εμπόριο (εξαγωγικό, λιανικό, χονδρεμπόριο) και το ηλεκτρονικό Marketing.
Οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν μαθήματα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και θα λάβουν αμοιβή η οποία θα ανέλθει στα 1470 ευρώ μεικτά. Μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα σπουδών το οποίο εκτός από τις 60 ώρες θεωρία προβλέπει και 100 έως 160 ώρες –ανάλογα την ειδικότητα- πρακτικής εξάσκησης, οι σπουδαστές θα διοχετευτούν σε γνωστές εταιρείες προκειμένου να κάνουν άλλες 260 ώρες πρακτικής εξάσκησης σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Όσοι ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα λάβουν πιστοποίηση από γνωστό και καταξιωμένο ΙΕΚ και θα αποκτήσουν  150 επιπλέον μόρια στο ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε διαγωνισμούς του δημοσίου.
«Θέλω να παρακινήσω, μέσα από την καρδιά μου, όλους τους νέους μας, που ψάχνουν για δουλειά και δεν βρίσκουν να κάνουν μια αίτηση, γιατί στη ζωή μου, έχω δει πολλούς ανθρώπους που η απογοήτευση και η συνήθεια της καθημερινότητας τους είχε κάνει να ξεχνούν τα όνειρα. Όμως η παρουσία τους σε ένα νέο μαθησιακό περιβάλλον, με άλλους ανθρώπους και άλλες εμπειρίες τους έδωσε εκείνο το ελάχιστο ερέθισμα που χρειαζόταν για να κάνουν νέα αρχή και να δουν μπροστά τους νέους δρόμους που στη συνέχεια τους έκαναν λεωφόρους. Έστω και ένας νέος άνθρωπος να βρει μια διέξοδο ονείρου και να δει ένα φως μπροστά του, για εμάς είναι κέρδος και μεγάλη χαρά» υπογραμμίζει η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Τζένη Μπάρα.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 20 Ιουνίου. Για αιτήσεις και  οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στην Κοινωνική Πρόνοια και στο τηλέφωνο 210-2473733  ή να προσέλθουν στον 2ο όροφο του κτιρίου της Κοινωνικής Πρόνοιας (Δημαρχείου 13, Άνω Λιόσια) προκειμένου να ενημερωθούν από την Αναπληρώτρια Δήμαρχο .


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια