Επεισόδια στο hot spot Σκαραμαγκά – Έξι αστυνομικοί εναντίον 200 μεταναστών


   Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών σημειώθηκαν λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης στο hot spot Σκαραμαγκά. Μετανάστες, μαχαιρώθηκαν μεταξύ τους για άγνωστο λόγο-πιθανότατα για εμπόριο ναρκωτικών- και η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ να απεγκλωβίσουν τοσο τον τραυματία οσο και τον δράστη που κινδύνευε με λιντσάρισμα.
Οι αστυνομικοί, έκαναν και χρήση χημικών για να διαλύσουν το αγριεμένο πλήθος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι αλλοδαποί πέταξαν αντικείμενα και προκάλεσαν φθορές, στο όχημα της ΟΠΚΕ.
Έξι αστυνομικοί vs 200 μεταναστών
Αξίζει να σημειωθεί οτι, στο σημείο πήρε εντολή να σπεύσει μια ομάδα ΟΠΚΕ και, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές στο protothema.gr, έξι ατομα κλήθηκαν να επιχειρήσουν απέναντι σε 200 εξεγερμένους μετανάστες και να κάνουν τη δουλειά μιας διμοιριας ΥΑΤ 25 ατομων, χωρίς ενισχύσεις. Μάλιστα, πηραν εντολή να μεταβούν τη στιγμή που σε κοντινο τους σημειο βρισκόταν σε εξέλιξη καταδίωξη οχήματος Ρομά που ειχε διαπράξει ένοπλη ληστεία και κατευθυνόταν προς τα Νεοκτιστα Ασπροπύργου. «Άφησαν την αποστολή τους δηλαδή τον ελεγχο της βαριας εγκληματικότητας, για να δράσουν ως καταστολή πλήθους» λέει στο protothema.gr αστυνομικός υπενθυμίζοντας οτι «ειναι η δευτερη φορα μεσα σε λιγες μερες που στελνουν τις ΟΠΚΕ στο «στομα του λυκου», χωρις ενισχύσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωη των αστυνομικών».
Δυσαρέσκεια
Τα στελέχη της ΟΠΚΕ, μιλώντας στο protothema.gr, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους καθώς όπως λένε,εισπράττουν την αδιαφορία των διοικούντων για την σωματική τους ακεραιότητα αλλα και οποιαδήποτε στήριξη. Σημειώνουν δε, χαρακτηριστικά, ότι για το συμβάν στα Άνω Λιοσια με την ένοπλη επιθεση που δέχθηκαν απο τους Ρομά και τις σφαίρες που έπεφταν βροχή, ακόμα, δεν εχει γινει συγκεντρωση των αστυνομικών που συμμετείχαν, έτσι ώστε, να γινει εκτιμηση του περιστατικου και να αναλυθούν οι λεπτομέρειες, ως ειθισται σε ολες τις αστυνομικες υπηρεσιες.
Τον εδιωξαν γιατι ήταν αξύριστος!
Είναι η δεύτερη φορα σε λίγους μήνες που αστυνομικοί πέφτουν σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Την πρωτη φορα η ιδια ομαδα βρέθηκε στο στρατόπεδο Καποτά με τους ληστές των ΑΤΜ’s την ίδια ώρα που, όπως καταγγέλουν συνδικαλιστές, «έκλεισε» εντελώς η ομάδα του Μενιδίου, η όποια ήταν απο το 2001 στην περιοχή και την γνωρίζει αριστα, αποδυναμώνοντας όπως λένε μετά απο την απόφαση αυτή την αστυνομευση στη Δυτική Αττικη. Χαρακτηριστικό δε, της αδιαφορίας με την οποία όπως λένε αντιμετωπίζονται απο την Υποδιεύθυνση Ειδικων Επιχειρήσεων, είναι το γεγονός οτι πριν μερικές ημέρες, μάχιμο στέλεχος της ΟΠΚΕ Άνω Λιοσίων απομακρύνθηκε επειδή ηταν…αξυριστος! Ήδη απο το Σαββατο εχει επιδοθεί απο την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικης σχετικο υπομνημα στον Αττικαρχη ενώ αναμενονται και νεες κινησεις των συνδικαλιστων της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια